Formule 1

Toto Wolff noemt dominantie Max Verstappen 'niet goed voor de Formule 1'

Uitgegeven door Frank Korsel • 7 juni 2023 10:04

Mercedes-teambaas Toto Wolff zou er niet van op kijken als Red Bull dit seizoen alle races wint. Daarbij is hij bang voor het effect op de sport. Het team van Red Bull Racing is bezig aan een dominant seizoen in de Formule 1. Het Oostenrijkse team won tot nu toe alle Grands Prix en lijkt er geen maat te staan op Max Verstappen.

Toto Wolff Max Verstappen

Max Verstappen is in zijn RB19 niet te stoppen. Hij won dit jaar al vijf races met overmacht en leek dit met twee vingers in zijn neus te doen. De andere twee Grands Prix werden gewonnen door Verstappens teamgenoot, Sergio Perez.

Al tijdens de wintertests werd duidelijk dat Red Bull de snelste auto had gemaakt voor het 2023-seizoen, maar dat de RB19 zó ontzettend dominant zou zijn, hadden weinig mensen verwacht. Toto Wolff vertelt bij het Oostenrijkse OE24 dat hij denkt dat Red Bull weleens alle races kan winnen: "Ik hoop van niet, want dat zou niet goed zijn voor de Formule 1. Ze hebben echter wel een auto waarmee het goed mogelijk is. We hebben de beste coureurs om ze tegen te houden, maar we moeten onze auto zo goed mogelijk krijgen om dat te voorkomen."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS