Formule 1

Toto Wolff denkt dat Jeddah de W14 beter past: "Niet zomaar een kwestie van drie tienden"

Uitgegeven door Frank Korsel • 15 maart 2023 12:30

Komend weekend rijdt de Formule 1 in het Saudische Jeddah, waar de tweede Grand Prix van het seizoen verreden wordt. Na een dramatisch openingsweekend in Bahrein hoopt het team van Mercedes dat ze op het Jeddah Corniche Circuit beter uit de verf zullen komen.

Toto Wolff

Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en George Russell hadden zich meer van de Grote Prijs van Bahrein voorgesteld toen ze als vijfde en zevende over de eindstreep kwamen op het Bahrain International Circuit. De nieuwe Mercedes W14 is nog niet het gedroomde wapen. In Bahrein moest het team Red Bull, Ferrari en zelfs Aston Martin voor zich dulden. Volgens teambaas Toto Wolff kan daar dit weekend weleens verandering in komen.

Wolff stelt dat de circuits van Bahrein en Jeddah enorm van elkaar verschillen. De Oostenrijker zegt dat Bahrein een circuit is dat past bij zogeheten rear limited-auto�s terwijl Jeddah juist past bij front limited-auto�s. Rear limited-circuits hebben vaak langzame bochten die vaak een hoek van negentig graden hebben, waarbij coureurs bij het verlaten van de bocht ineens ontzettend snel op hun gas moeten en daarbij de achterbanden snel slijten. Front limited-circuits als Jeddah, Spa-Francorchamps en ook Zandvoort zijn juist circuits met hogesnelheidsbochten. Deze leggen veel druk op de voorbanden, waar voor G-krachten doorheen denderen.

"Iedereen is er zich van bewust dat het niet een kwestie is van dat we even drie tienden aan snelheid hoeven te vinden en alleen aan de kleinigheidjes hoeven te werken. Het gaat erom dat we nu serieuze performance vinden die ons terug naar de top brengt", aldus de Mercedes-teambaas.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS