Formule 1

Toto Wolff 'boos' op Max Verstappen en Red Bull tijdens Grand Prix van Spanje

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 juni 2023 17:23

MONTMELÓ - Het feit dat Max Verstappen geen tweede run nodig had om pole position in Spanje veilig te stellen, zorgde ervoor dat Toto Wolff in woede ontstak over de voorsprong van de Nederlander op zijn eigen Mercedes-coureurs.

Mercedes F1 GP Spain


Omdat Sergio Pérez zaterdag niet verder kwam dan Q2 op het circuit van Barcelona, was het aan de rest van Verstappens rivalen om de regerend wereldkampioen uit te dagen. Dat lukte ze niet.

Verstappen zette een 1:12.272 neer in zijn eerste run in Q3 en nam niet eens de moeite om zijn tweede vliegende ronde te voltooien, zo groot was zijn voorsprong op de rest.

Carlos Sainz was de tweede snelste, terwijl de best geklasseerde Mercedes-coureur, Lewis Hamilton in de herziene W14, slechts vijfde snelste was.

"Ik denk dat Verstappen gewoon op een ander niveau acteert", zei Wolff zaterdagavond volgens de Express. "Het maakte me kwaad dat te moeten zeggen, maar het is de realiteit. De F1 is een meritocratie, Red Bull heeft het gewoon het beste gedaan, de coureurs rijden uitstekend en ze zijn gewoon ver voor op de rest. En dat is iets wat alleen wij in handen hebben om onder controle te krijgen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS