Formule 1

Toto Wolff zegt dat Max Verstappen op 1 staat van shortlist van vier coureurs om Lewis Hamilton te vervangen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 maart 2024 06:01

Toto Wolff van Mercedes heeft onthuld dat Max Verstappen zijn eerste keus is om Lewis Hamilton te vervangen voor 2025, maar hij heeft nog andere namen op zijn shortlist staan.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Nu er een belangrijk F1-stoeltje vrijkomt voor 2025 als Lewis Hamilton van Mercedes naar Ferrari vertrekt, heeft Toto Wolff gezegd dat hij een band met Max Verstappen wil opbouwen. De relatie tussen Max Verstappen en Red Bull is momenteel wat stroef na de recente onrust rond het team uit Milton Keynes. Rivalen als Mercedes hebben hun voelsprieten uitgezet om te profiteren van de onzekerheid die lijkt te bestaan binnen het Verstappen-kamp.

In Bahrein, waar de spanningen tussen Jos Verstappen en Red Bull-baas Christian Horner hoog opliepen, werd Toto Wolff gezien terwijl hij in gesprek was met de vader van de drievoudig wereldkampioen. Wolff heeft sindsdien onthuld dat ze de rivaliteit van 2021 achter zich hebben gelaten.

Met een kans, hoe klein ook, dat Mercedes erin slaagt om Verstappen voor 2025 weg te lokken bij Red Bull, heeft Wolff heel duidelijk gemaakt dat de Nederlandse coureur bovenaan zijn lijstje staat. In een gesprek met het Australische Fox Sports in Melbourne zei Wolff: "Het is de soort relatie die we op een bepaald moment graag aangaan, maar we weten niet wanneer."

Wolff heeft vierman op zijn shortlist maar vertelde niet wie. Op de vraag of Verstappen zijn eerste keus is voor de vacante Mercedes-cockpit, bevestigde Wolff: "Ja, je ziet wat zijn prestatieniveau is, maar ik zou de anderen ook niet willen uitsluiten.”

"Ik denk dat we naar onszelf moeten kijken en ons moeten afvragen wat we met deze auto kunnen doen. Dan wordt het veel makkelijker voor George Russell, die in de tweede auto rijdt, omdat hij de potentie heeft om wereldkampioen te worden.”

"Het is echt het probleem aan het team om een goede auto te bouwen, in plaats van te zoeken naar een geweldige coureur." Omdat het potentieel van de W15 veelbelovend is, maar moeilijk te ontsluiten, zei Wolff dat hij niet gelooft dat als Verstappen achter het stuur zit, dat een verschil zou maken voor het succes van het team.

"Nee, ik denk dat hij buitengewoon goed is, maar we zouden hem een auto geven die lastig af te stellen en te besturen is", zei hij. "Ik zou liever een stap maken met de ontwikkeling van de auto en zeggen: 'Dit is een auto waarmee je zou willen rijden, want hij gaat ook hard.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS