Formule 1

Toto Wolff twijfelt na rampzalige dag in Melbourne over positie: ‘is de positie nog houdbaar?’

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 maart 2024 13:34

Het team van Mercedes vertrok vandaag de paddock van Albert Park met lege handen. Zowel Lewis Hamilton als George Russell haalden de eindstreep niet. Teambaas Toto Wolff twijfelt openlijk of hij zijn positie nog wel kan uitvoeren.

null

Mercedes kende al een tegenvallende kwalificatie nadat George Russell en Lewis Hamilton zich respectievelijk als zevende en elfde kwalificeerden. In de race kon het alleen maar beter worden, zou je denken. Toch stak het anders in elkaar. Hamilton viel al vroeg in de wedstrijd uit met motorische problematiek. George Russell vocht samen met Fernando Alonso om de zesde positie, maar crashte in de laatste ronde van de race uit de wedstrijd.

Bij Motorsport.com reageert Toto Wolff na de race terneergeslagen: "Ik bekijk als sleutelfiguur in dit bedrijf altijd of mijn bijdrage nog positief en creatief is. Ik ben daarom de eerste die zou toegeven dat als iemand een beter idee heeft, hij het mij moet vertellen. Het enige waar ik in ben geďnteresseerd is dat het team er zo snel mogelijk weer bovenop komt."

Wolff is open over zijn twijfels en stelt zelfs dat hij twijfelt over zijn positie binnen het team, maar dat hij geen overhaaste beslissingen wil nemen: "Ik reflecteer elke dag op alles wat ik doe. Het is een terechte vraag om te stellen of de positie van de manager of de trainer nog wel houdbaar is. Ik denk niet dat opstappen nu het beste is om te doen. Maar als er ideeën zijn om dit om te draaien, laat het mij dan maar weten. Ik zal er naar luisteren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS