Formule 1

Toto Wolff na deceptie in kwalificatie: "We hebben geen slechte auto, maar..."

Uitgegeven door Bart • 23 maart 2024 17:01

In de derde vrije training in Melbourne lonkte een positieve kwalificatie voor het team van Mercedes, maar met een zevende plaats voor George Russell en een elfde positie voor Lewis Hamilton liep het uit op een grote teleurstelling. Teambaas Toto Wolff wil maar wat graag het gat naar Red Bull dichten, maar kan zich beter richten op de teams om hen heen: Ferrari, McLaren en Aston Martin.

George Russell


"Het zal een illusie zijn om te denken dat we dichter bij Red Bull gaan komen, zeker niet op de korte termijn", zei Wolff voor de camera van Sky Sports F1. "Maar als je dan naar vanmorgen kijkt, zit er echt wel meer in. We hebben geen slechte auto, maar het window waarin de auto goed uit de voeten kan is heel klein. Als je buiten het window valt, is de auto meteen tricky om te rijden. Het is een combinatie van aerodynamica, mechanisch en de banden."

Toch blijft Wolff zich iedere keer vergelijken met Red Bull. "Het is frustrerend dat we nu al lange tijd dezelfde teksten blijven roepen, maar we kunnen niet anders dan hard blijven werken. Deze kwalificatie was teleurstellend, want in VT3 zaten we er wel goed bij. De omstandigheden waren wat veranderd, maar dat mag eigenlijk geen excuus zijn."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS