Formule 1

Toto Wolff bestempelt Michael Masi 'idioot' na vraag Abu Dhabi

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 december 2023 04:49

Toto Wolff heeft duidelijk gemaakt dat hij Michael Masi niet terug zou verwelkomen in de rol van FIA-racedirecteur omdat hij een 'idioot' is die de verkeerde beslissing heeft genomen in Abu Dhabi 2021. Lewis Hamilton en Max Verstappen, die in het meest intense titelgevecht ooit verwikkeld waren, gingen de seizoensfinale van 2021 in met een gelijke stand van 369,5 punten na 13 een-twee resultaten.

Ben Suleyman F1 FIA


Het was het startschot voor een titelgevecht, waarbij Masi de racedirecteur van Formule 1 was. Hoewel het een zondag was waarin Hamilton op weg leek naar een recordbrekende achtste wereldtitel, nam Masi tijdens een late Safety Car de controversiŽle beslissing om alleen de auto's tussen raceleider Hamilton en Verstappen te laten lossen. Dat betekende dat er nog tijd was voor een laatste ronde.

Verstappen maakte op versere banden dan Hamilton korte metten met de Mercedes-coureur bij de haarspeldbocht in Turn 5 en pakte de racezege en zijn eerste wereldtitel. Hamilton treurde over een 'gemanipuleerd' race-resultaat. Drie maanden later werdMasi ontslagen. De FIA stelde in een rapport dat hij een 'menselijke fout' had gemaakt, maar dat hij 'te goeder trouw' had gehandeld.

Zozeer zelfs dat FIA-voorzitter Mohammed Ben Sulayem onlangs verklaarde dat hij de deur zou openzetten voor de AustraliŽr om terug te keren in de sport. "Als ik zie dat er een kans is die de FIA nodig heeft, en Michael Masi is de juiste persoon, dan zal ik hem halen", vertelde hij PA Sport vorige maand.

Wolff en Mercedes zullen zeker geen welcome-back-party geven...

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS