Formule 1

Toptalenten Max Verstappen en Jeffrey Herlings! Waar een klein land groot in is! Herlings tekent nieuwe deal

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 januari 2023 18:45

Waar een klein land groot in is! Naast Max Verstappen hebben we nog zo'n toptalent in Nederland: Jeffrey Herlings! Hij sloot een nieuwe deal en maakte dat bekend! Herlings wordt de langstzittende Red bull KTM-racer met een nieuw contract voor de MXGP voor 2024 en 2025. De duurzame verbintenis tussen het Red Bull KTM Factory Racing Team en de meervoudig FIM-wereldkampioen Motorcross Jeffrey Herlings loopt ook na de MXGP-campagne van 2023 nog twee jaar door.

#redbullktm #racing #FIM #motocross #jeffreyherlings Pit Beirer, Robert Jonas, Jeffrey Herlings and Kay Hennekens (advisor)


De 28-jarige Herlings heeft nog een contractverlenging bij het succesvolle fabrieksteam getekend na een bezoek aan het Motorsport hoofdkwartier in Munderfing, Oostenrijk vorige week.

Herlings tekende begin 2009 voor Red Bull om als vijftienjarige zijn FIM MX2 Motocross World Championship-debuut te maken voor het seizoen 2010. In de dertien jaar dat hij nu aan motorcross doet, heeft de KTM-stalhouder 99 Grands Prix gewonnen met zowel 250 als 450 SX-F machines en drie MX2-titels (2012, 2013 en 2016) en twee MXGP-kroningen (2018 en 2021) verzameld, waaronder een van de meest dominante vertoningen in de MXGP-geschiedenis in '18 en met een laatste-ronde-laatste-race succes in '21 waar drie rijders nog steeds een kans hadden op de #1-plaat tijdens de laatste ronden van het evenement in Mantova, Italië.

Jeffrey Herlings, de meest succesvolle Nederlandse rijder in de geschiedenis van de sport, (VIDEO Herlings sprint over Max Verstappen) miste het gehele 2022 MXGP schema vanwege een blessure voorafgaand aan het seizoen maar is nu volop bezig met training en testvoorbereiding voor de 2023 kalender die op 12 maart begint in Neuquen in Argentinië. Herlings met #84 gaat zijn zevende termijn tegemoet in de MXGP-klasse en met de 450 SX-F.

De verse vernieuwing voor 2024 en 2025 brengt Herlings van 14 tot 30 jaar in de kleuren van Red Bull KTM Factory Racing en verlengt een gedenkwaardige samenwerking tot in totaal zeventien jaar op het hoogste niveau.

Jeffrey Herlings: "We zijn al heel lang samen en ik geloof dat ik nu de langst dienende Red Bull KTM-atleet ben, want dit wordt mijn vijftiende jaar en van toen ik voor het eerst tekende in 2009. We hebben nu nog twee jaar samen en misschien komen er nog meer. Het is geweldig. Ik, Pit en Robert zijn al die tijd heel close geweest en hebben een geweldige band en samen met Valentina [Ragni, teamcoördinator] zijn dit de mensen om me heen geweest sinds het begin en al die vijftien jaar. We hebben heel goed samengewerkt en we willen allemaal dezelfde doelen. Ik ben blij en dankbaar dat ik het contract opnieuw mag verlengen en het is geweldig dat het team en het bedrijf na een donkere periode in 2022 nog steeds vertrouwen in mij hebben. Ik wilde niet verhuizen, ik ben gelukkig waar ik ben en ik hou van de groep."

Teambaas Tony Cairoli: "Natuurlijk ben ik erg blij dat Jeffrey opnieuw getekend heeft bij het merk en het team. Hij is een grote ster voor ons en voor de sport dus het is heel fijn dat zo'n groot talent bij KTM blijft. Hij komt in het seizoen na een moeilijk jaar, dus we zullen moeten bouwen aan 2023, maar Jeffrey is zo'n grote kampioen en zal weer winnen, zoals hij in het verleden heeft gedaan. Ik denk dat geen enkel team zich een betere rijder kan wensen en we zijn er klaar voor om door te gaan."

Robert Jonas, Hoofd Motorsports Offroad: "2022 was een zwaar seizoen voor Jeffrey en ons team, maar we hebben onze zinnen gezet op dit jaar en de toekomst en het is fantastisch om die #84 nog twee jaar in Red Bull KTM-kleuren te houden. Jeffrey is een van de snelste rijders en racers ter wereld. Hij heeft niet altijd het beste geluk gehad, maar zijn verlangen om te winnen en nieuwe mijlpalen te zetten lijkt hetzelfde als toen hij als tiener zo'n sterke indruk maakte in het team. Hij zal de komende seizoenen een jonge ploeg jongens leiden en zijn werkethiek zal voor hen het ultieme voorbeeld zijn om te leren. Jeffrey heeft natuurlijk ook zijn eigen doelen en met 99 GP-overwinningen, een sterke KTM 450 SX-F en de dorst om terug te keren aan de top van de MXGP, hopen we dat 2023 en de komende jaren heel bijzonder worden."

Pit Beirer, KTM Motorsports Director: "Onze reis met Jeffrey is episch. Er zijn veel hoogtepunten en een aantal grote dieptepunten geweest en we hebben een gepassioneerde en vastberaden jonge knul zien uitgroeien tot een van de beste rijders die we ooit in de sport hebben gezien. Jeffrey is Nederlands, maar ik weet zeker dat er een ander deel van hem 'oranje' is, omdat hij al twee decennia een KTM-man is en vanaf die allereerste GP in Bulgarije in 2010. Er zijn nog enkele hoofdstukken te schrijven in ons verhaal samen, en 2023 wordt een 'comeback'-seizoen voor hem en voor ons in de MXGP-klasse. Ik ben echt blij dat we weer gaan pushen tot aan 2025."
 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS