Formule 1

Tom Coronel adviseert debutant Nyck de Vries: "Vooral plezier hebben"

Uitgegeven door Frank Korsel • 10 september 2022 12:30

Het kan niemand zijn ontgaan, maar Nyck de Vries rijdt komend weekend zijn allereerste Formule 1 Grand Prix bij het team van Williams. De 27-jarige coureur uit Sneek vervangt Alexander Albon die geopereerd moest worden aan zijn blindedarm. Tom Coronel was één van de eerste mensen die het wist, en deelde zijn mening over Nyck de Vries, en dat is louter positief.

Tom Coronel

“Ik heb dit altijd geroepen”, zo vertelde Tom in de kantine van kartbaan de Landsard in Eindhoven. Hier racet zijn zoontje Rocco dit weekend in de GK4-series. “Ik kom altijd op voor dit soort jongens die het helemaal zelf moeten doen. Dit is de reden waarom ik hem altijd zo aan het promoten ben. Ik ben voor alle Nederlanders die hard racen, en dat doet Nyck. Hij verdient veel meer respect dan die hij krijgt.”
De WTCR-coureur heeft geen slecht woord over voor de Formule 1-coureur en prijst hem voor zijn doorzettingsvermogen: “Ik ken weinig coureurs die zo all-in zijn gegaan en het altijd hebben volgehouden. Hij hoort echt in de Formule 1, echt waar.”

Coronel en De Vries zijn geen onbekende. De twee coureurs hebben al een hele lange geschiedenis samen: “Ik ken hem al heel erg lang en zijn vader Hendrik is een goede vriend van mij. Voordat Max vorig jaar het kampioenschap won, was hij de Nederlander die het meeste heeft bereikt in de autosport. Hij was Formule 2 kampioen en Formule E kampioen.”

Tom durft geen voorspellingen te doen over de prestaties van De Vries voor komend weekend: “Vooral plezier hebben”, zo luidt het.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS