Formule 1

Teleurstelling voor Lando Norris, maar ook voor Oscar Piastri: "De race bracht ons terug in de realiteit"

Uitgegeven door Bart • 9 juni 2023 06:01

Een zeer positieve kwalificatie in Barcelona kon het team van McLaren niet omzetten in WK-punten. Lando Norris kwalificeerde zich als derde en teamgenoot Oscar Piastri mocht vanaf P9 vertrekken, maar op zondag ging het bergafwaarts. Waar de Brit na contact met Lewis Hamilton in de openingsronde ver terugzakte, verloor de Australiër in de eerste ronde liefst drie plekken. Piastri hoopt na zijn P13 op een snelle ommekeer.

Oscar Piastri


"Het was een teleurstellende middag", zegt Piastri op de website van de F1. "Ik had geen goede eerste ronde en daarna had ik de snelheid niet. We moeten snel begrijpen waar dat aan lag, want het was wat koeler en daar houden we juist van, maar het bracht ons geen extra snelheid."

De prestaties en problemen van McLaren hebben deels te maken met wisselende weersomstandigheden. "De kwalificatie was een hele goede prestatie van het team. De race bracht ons weer terug in de realiteit. We moeten achterhalen waarom we op zondagen zoveel moeite hebben. En ook als de baan warmer is. Daar gaan we goed naar kijken."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS