Formule 1

Teamgenoot zijn van Max Verstappen is niet makkelijk: "Oneerlijk om Gasly en Albon zo snel te promoveren"

Uitgegeven door Bart • 16 maart 2023 06:03

Red Bull-teambaas Christian Horner is zeer goed te spreken over de prestaties van Sergio Perez. De Mexicaan is bezig aan zijn derde seizoen als teamgenoot van Max Verstappen. Hoewel onze landgenoot sneller is, presteert Perez beter dan zijn voorgangers Pierre Gasly en Alex Albon.

Perez Verstappen


Voor een groot deel komt dat door de ervaring die Perez meeneemt van andere teams. Gasly en Albon werden beiden al heel vroeg doorgeschoven naar de moeilijkste positie op de grid: teamgenoot zijn van Verstappen. Horner zegt bij RaceFans dat Red Bull in 2020 specifiek op zoek ging naar een ervaren coureur.

"Wellicht is het een beetje oneerlijk ten opzichte van de vorige twee coureurs dat ze zo snel voor de leeuwen zijn gegooid. Checo bracht een bak aan ervaring mee en had op dat punt al veel meegemaakt. Hij is een allround coureur en een geweldige teamspeler, denkt goed aan de ontwikkeling van de auto en is makkelijk in de omgang. Daarom hebben we hem aangesteld en hij levert wat we van hem vragen."

In dienst van Red Bull won Perez tot nu toe drie races en stond hij nog 14 keer op het podium, vaak in het kielzog van Verstappen. "Checo heeft een grote rol gespeeld in het winnen van de constructeurstitel en het was zwaar voor hem om teamgenoot van Max Verstappen te zijn. Max legt de lat hoog in de huidige F1, maar Checo is volwassen genoeg om daarmee om te gaan. Hij is continu bezig om zijn performance te verbeteren en hij is zeker competitief. Het draait niet alleen om één race, maar om 23 races dit jaar. Hij rijdt niet alleen tegen Max, maar ook tegen Ferrari, Mercedes en wellicht ook Aston Martin. Je kunt niemand uitsluiten."Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formule 1, autoracen, motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS