Formule 1

TV-Schema Viaplay: F1 Grand Prix van Las Vegas + TIJDEN

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 november 2023 03:01

Na de triple-header en een week rust beginnen Max Verstappen en zijn collega’s dit weekend aan het laatste deel van het Formule 1-seizoen 2023. Voordat volgende week in Abu Dhabi de seizoensfinale wordt verreden, staat er dit weekend eerst nog een spektakelstuk in Las Vegas op het programma, waar de Formule 1-coureurs racen op het 6,201 kilometer lange stratencircuit.

Las Vegas F1

De koningsklasse van de autosport was begin jaren ’80 twee keer eerder te gast in Las Vegas. Ruim veertig jaar later is de Formule 1 terug in Sin City en wordt alles uit de kast getrokken om de Grand Prix van Las Vegas één van de hoogtepunten van het seizoen te laten worden. Als onderdeel van een gloednieuw stratencircuit rijden de coureurs dit weekend onder andere over de wereldberoemde Las Vegas Boulevard. Op de Strip zullen de Formule 1-bolides met meer dan 300 kilometer per uur langs de welbekende casino’s, hotels en andere toeristische trekpleisters scheuren.

De Grand Prix van Las Vegas belooft één groot showspektakel te worden, maar de teams en coureurs kunnen zich opmaken voor een pittige uitdaging. Het 6,201 kilometer lange stratencircuit telt naast de nodige langzame bochten ook een gigantisch lang recht stuk, waardoor het vinden van de juiste afstelling een pittige klus belooft te worden. Daarnaast zullen ook de weinige hoeveelheid grip en de koele temperaturen een rol gaan spelen (weerbericht F1 Las Vegas). Alle sessies worden namelijk verreden in de avond, wanneer het in Las Vegas niet warmer dan een graad of vijftien zal zijn.

Omdat er in Vegas wordt gereden in de avond, zal de Nederlandse Formule 1-kijker dit weekend zijn wekker moeten zetten. De race begint zondagochtend Nederlandse tijd om 07.00 uur, wat inhoudt dat de rode lichten in Las Vegas zaterdagavond om 22.00 uur lokale tijd zullen doven. Daarmee wordt er voor het eerst sinds 1985 weer een Formule 1-race op zaterdag verreden. De vrije trainingen en kwalificaties vinden voor de Nederlandse kijker op vrijdag- en zaterdagochtend plaats. Shakedown, de Formule 1-talkshow van Viaplay, is vrijdagmiddag vanaf 12.00 uur te zien.

Vanwege de bijzondere omstandigheden en het grote aantal vraagtekens vooraf is het nog een grote gok welke rijder dit weekend de zege pakt. Max Verstappen kan dit weekend zijn achttiende zege van het seizoen scoren, maar de concurrentie ligt op de loer en snakt richting het einde van het seizoen nog naar een overwinning.

Welke rijder gaat in Las Vegas met de jackpot aan de haal?

Tijdschema Viaplay GP Las Vegas

VRIJDAG - 16 NOVEMBER
Vrije training #1 - 05:30u
Vrije training #2 - 09:00u
Shakedown - 12:00u

ZATERDAG - 17 NOVEMBER
Vrije training #3 - 05:30u
Voorbeschouwing 08:00u
Kwalificatie - 09:00 - 10:00

ZONDAG - 18 NOVEMBER
Voorbeschouwing - 06:00u
Race 07.00 uur - 09:00u

MAANDAG - 19 NOVEMBER
In de Slipstream - 18:00u

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS