Karting • Chrono

TR Motorsport heeft uitstekend pakket en blijft scoren met rijders en Maranello-kart: "We werken er allemaal heel hard voor"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 september 2022 09:02 • Print artikel

KERPEN – Hij kon zijn geluk niet na afloop van een dubbel weekeinde in het NK karten. Toon Rosendaal van TR Motorsport had met zijn rijder Floris Schouten opnieuw de maximale score gepakt. Met nog twee ronden te gaan is zijn rijder een stap dichter bij de Nederlandse titel in de KZ Plus-klasse. Het past in de opwaartse lijn die Toon met zijn Maranello-karts al een paar jaar te pakken heeft.

TR Motorsport

“Vier van de vier races gewonnen. Beter kan niet”, jubelde Toon. “We hadden zaterdag in de kwalificatie de derde plek omdat één ding aan de kart niet helemaal lekker zat. Dat hebben we gefikst en daarna heeft Floris de prefinale en de finale gewonnen. Op de zondag hadden we wel poleposition. En opnieuw twee races gewonnen.”

Nog mooier: zijn Maranello-rijder Schouten heeft nu vijf van de vijf NK-rondes gewonnen. “Ik denk dat we de titel al zo goed als zeker binnen hebben. De nummer twee heeft 170 punten minder. Floris kan verschrikkelijk goed rijden, dat is een ding dat zeker is. Maar dit, dit had ik niet verwacht. Bij Maranello hebben ze een verschrikkelijk goed chassis gemaakt. Luca Fellini komt van Birel en heeft er een grote hand in de ontwikkeling. En Maik Siebecke van SRP Engines tunet de motoren. Een betere motor bestaat niet. Dat ding loopt zo hard. Het hele pakket klopt nu.”

Niet alleen op technisch vlak. Ook met zijn rijders heeft Toon een talentvol en kwalitatief sterk team. “Niet alleen Flors in de KZ Plus, maar ook de rijders bij de Micro en Mini’s gaan goed. Die hebben dit jaar een stap gemaakt, ongelooflijk.” Het komt Toon en zijn rijders niet aanwaaien. “Ik ben altijd op de baan te vinden. We werken er allemaal heel hard voor.”

TR Motorsport

Zijn team is relatief klein, en dat houdt Toon bewust zo. “Ik ben niet uit op tien, twaalf rijders. Ik wil in de klassen waarin we meedoen alleen maar goede rijders hebben. Als ik iets in een jongen zie, ga ik ermee door. Ik heb hart voor de sport en ik vind het zonde als talent verloren gaat.”

Zijn droom is om niet alleen in de KZ2 Plus-klasse te kunnen winnen, maar ook in de koningsklasse, de KZ2. Daarom is hij inmiddels bezig met een KZ2-rijder voor komend seizoen. “Als het doorgaat wordt dat een heel grote naam. Ik ken hem al vijftien jaar. Hij had de Maranello zien rijden en zei: die Maranello ligt wel echt goed. Ik zei: wil je hem een keer testen. Ja, dat wilde hij wel. Dus dat gaan we doen.”

Wat daar ook uit moge komen, voor nu kan hij al zeggen dat de sympathieke teameigenaar uit Elst Gelderland zijn zaakjes uitstekend voor elkaar heeft. “Ik ben dik tevreden!”

Wil je eens de nieuwe 125 cc schakelkart van Maranello-Kart testen, neem contact op met Toon Rosendaal.

Kijk ook eens op de website van TR Motorsport of ga naar de facebookpagina van TR Motorsport

Contact gegevens Toon Rosendaal: 06 - 21 61 39 03
Emailadres: toon@tr-motorsport.nl

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS