Formule 1

Susie Wolff aangesteld als managing director van F1 Academy

Uitgegeven door Bart • 1 maart 2023 19:01

De Formule 1 heeft Susie Wolff aangesteld als Managing Director van de F1 Academy, de volledige vrouwelijke raceklasse van de F1 die het doel heeft om jonge vrouwen op te leiden voor de autosport. Met de aanstelling van de vrouw van Mercedes-teambaas Toto Wolff wil de F1 een volgende stap zetten om het maximale uit de vrouwelijke opleidingsklasse te halen. In het eerste seizoen krijgen 15 talenten een kans in de F1 Academy.

Susie Wolff


Susie Wolff heeft veel ervaring in de autosport als professioneel coureur in de DTM en Formule Renault, als testrijder bij Williams en als teambaas van het Formule E-team van Venturi. "De F1 Academy biedt echt een kans om de sport te veranderen en vrouwelijke talenten te vinden en te begeleiden naar de top van de motorsport", zegt Wolff in een reactie. "Er moet nog veel werk verzet worden, maar is er een duidelijke vastberadenheid om dit voor elkaar te krijgen."

"De F1 Academy kan vrouwen over de hele wereld inspireren om hun dromen na te jagen en zich te realiseren dat je met talent, passie en doorzettingsvermogen alles kan bereiken. Dit is een belangrijke stap in mijn carrière, waarin ik mijn ervaring kan combineren met mijn passie voor diversiteit. Ik dank Stefano Domenicali voor het vertrouwen in mij voor deze rol."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS