Formule 1

Susie Wolff bestempelt beschuldigingen als 'intimiderend en vrouwonvriendelijk' in vurige verklaring

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 december 2023 16:02

Susie Wolff heeft in een eigen verklaring gereageerd op de ongefundeerde beschuldigingen die haar en haar man Toto Wolff in verband brengen met een FIA-onderzoek. Wolff, als algemeen directeur van de door de FOM geleide F1 Academy, werd in media-artikelen publiekelijk in verband gebracht met het besluit van de FIA om de afdeling Compliance een onderzoek te laten instellen naar de aantijgingen in een publicatie met de naam BusinessF1.

Susie Wolff F1


De FIA bevestigde dat ze op de hoogte was van 'speculaties in de media' over een beschuldiging dat vertrouwelijke informatie zou zijn doorgespeeld aan een niet bij naam genoemde F1-teambaas door een lid van het FOM-personeel - deze beschuldiging werd door het tijdschrift gepubliceerd in de editie van december 2023.

Kort na de verklaring van de FIA kwam Mercedes met een eigen verklaring waarin ze bevestigden dat de FIA's eigen briefing over de zaak de naam van Toto Wolff had genoemd en waarin ze 'nota namen van de algemene verklaring van de FIA waarin ze daarop reageerden'. Het team uit Brackley zegt nog geen communicatie te hebben ontvangen van de FIA Compliance Department en was zeer verrast toen het via de verklaring van de FIA hoorde van het onderzoek.

Susie Wolff heeft een verklaring vrijgegeven via haar eigen sociale media, waarin ze zegt dat ze 'diep beledigd maar helaas niet verrast is door de openbare aantijgingen'. "Het is ontmoedigend dat mijn integriteit op zo'n manier in twijfel wordt getrokken", zei ze. "Vooral wanneer het lijkt te zijn geworteld in intimiderend gedrag en vrouwenhaat, en gericht op mijn burgerlijke staat in plaats van mijn capaciteiten. Tijdens mijn carrière in de autosport ben ik talloze obstakels tegengekomen en overwonnen. Ik weiger om mijn toewijding en passie voor de F1 Academy te laten overschaduwen door deze ongegronde aantijgingen."

"Als vrouw in deze sport heb ik mijn deel van de uitdagingen moeten aangaan, maar mijn inzet om barrières te slechten en de weg vrij te maken voor toekomstige generaties om te slagen blijft onwrikbaar. Ik wijs deze aantijgingen ten stelligste van de hand."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS