Formule 1

Supercarfabrikant McLaren volledig in handen van Mumtalaket, het staatsinvesteringsfonds van Bahrein!

Uitgegeven door Peter Vader • 26 maart 2024 11:05

Het is nu officieel: de McLaren Group heeft de financiële reorgansiatie afgerond. De Bahrein Mumtalakat Holding Company, het staatsinvesteringsfonds van het gelijknamige land, heeft het volledige eigendom van de autofabrikant verkregen en zijn belang uitgebreid van 60 procent naar 100 procent. Waarbij alle preferente aandelen in gewone aandelen zijn omgezet en in handen van het Bahreinse investeringsfonds zijn gekomen.Er zijn nog geen verdere details bekend over wat deze overname voor McLaren Automotive zou kunnen betekenen. De uitvoerend voorzitter van de groep, Paul Walsh, zei dat deze stap "ons verder in staat zal stellen om ons te concentreren op het realiseren van ons bedrijfsplan voor de lange termijn."

McLaren_Artura_Spider

Uit de financiële problemen
Dat omvat onder meer het investeren in nieuwe producten en technologieën, aldus een bericht van Motor1, com. McLaren Automotive heeft nu waarschijnlijk de financiële steun die het nodig heeft om de ontwikkeling van toekomstige modellen te financieren. Hun doel is om verregaand te elektrificeren. De supercarfabrikant is de afgelopen jaren in financiële problemen gekomen en verkocht in 2022 zelfs een aantal van zijn historische voertuigen om de uitgestelde Artura-supercar te kunnen financieren. Een jaar daarvoor verkocht McLaren al zijn hoofdkantoor en zijn Formule 1-fabriek. De McLaren-onderneming kreeg in 2022 een nieuwe CEO en introduceerde in 2023 de McLaren 750S, de opvolger van de succesvolle 720S. Eind vorig jaar introduceerde het ook een vernieuwde versie van zijn andere supercar, waarmee de GT de GTS werd.




Nieuwe Hypercar?
Er gaan geruchten dat het bedrijf tegen het einde van het jaar zijn nieuwe hypercar zou kunnen introduceren. McLaren is het ontwerp momenteel al aan het "verfijnen". De supercar zou een plug-in hybride V8-motor bevatten die meer dan 1.000 pk zal produceren. Naar verluidt zal het de tweevlaksdeuren van het merk vervangen door vleugeldeuren, zou het een geheel nieuw koolstofvezelchassis krijgen en 3D-geprinte ophangingscomponenten bevatten.

Uitbreiding, aanpassing en verbetering
Een paar maanden nadat Michael Leiters het roer overnam als CEO van McLaren, gaf hij toe dat modellen uit het verleden 'niet-volwassen producten' waren. De nieuwe eigenaren moeten het bedrijf helpen geld en stabiliteit te brengen terwijl het werkt aan de uitbreiding, aanpassing en verbetering van de kwaliteit van het McLaren-product.

McLaren_supercars_on_track


McLaren_nieuwe_eigenaar_Mumtalaket


McLaren_Track_Day_Japan 2023


Foto's: McLaren Automotive



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS