Formule 1

Stoelendans in de F1: "Kimi Raikkonen wil nog wel een jaartje in de Formule 1 blijven racen"

Uitgegeven door Bart • 25 september 2020 18:07 • Print artikel

Kimi Raikkonen mag zich al sinds 2001 Formule 1-coureur noemen en de verwachting is dat de inmiddels 40-jarige Fin aan zijn laatste seizoen bezig is. Toch is dat nog geen uitgemaakte zaak, want volgens de Finse F1-journalist Niki Juusela heeft Raikkonen de hoop op een nieuw contract bij Alfa Romeo nog niet opgegeven.

Kimi Raikkonen


De Alfa Romeo presteert dit jaar vanwege de matige Ferrari-motor niet bijster goed, maar dat laat Raikkonen zich niet van een contractverlenging weerhouden. "Als je naar de teams met een Ferrari-motor kijkt, is Charles Leclerc de absolute leider, maar na hem komt Raikkonen", aldus Juusela in een reactie aan The Judge 13.

"De Haas-coureurs zijn overduidelijk zwakker, Antonio Giovinazzi blijft in de races achter en Sebastian Vettel op dit moment ook", zo vervolgt Juusela. "Van de coureurs met een Ferrari-motor is Raikkonen duidelijk de tweede coureur. Dat laat zien hoe de kwaliteiten van Kimi nog gewenst zijn. Ik denk dat hij nog minimaal een jaar in de Formule 1 moet blijven en ik heb ook gehoord dat hij een nieuw contract wil, dus hij wil graag in de Formule 1 blijven racen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS