Formule 1

Stefano Domenicali stelt F1-werknemers gerust: "Er komen niet meer races bij"

Uitgegeven door Frank Korsel • 2 december 2022 13:48

De Formule 1-kalender wordt druk, drukker, drukst. Waar we begin deze eeuw zestien races per jaar hadden, is dat aantal volgend jaar maar liefst 24, een nieuw record. Voor de fans is dat geweldig, maar voor de teams, coureurs, ander personeel en natuurlijk de media wordt het steeds drukker. Formule 1-baas Stefano Domenicali stelt hen gerust, 24 Grands Prix is volgens hem écht het maximum.

Stefano Domenicali

Het wordt volgend seizoen flink drukker op de kalender, de Grote Prijs van Qatar keert terug op de kalender, net als de Grands Prix in Las Vegas en China. Alhoewel de Grand Prix van China flink onder druk is komen te staan vanwege de nog altijd aanhoudende strenge coronamaatregelen in het Aziatische land. Of deze race nu wel of niet doorgaat, het wordt drukker en drukker voor personeel.

Domenicali neemt de geluiden ook allemaal op. Tegenover de Spaanse sportkrant Marca begint de oud-Ferrari-teambaas met een grapje: "The sky is the limit! Nee, dat is een grapje. De limiet is, denk ik, de 24 Grands Prix van komend jaar. Dat is echt de optimale dimensie als je je bedenkt dat we echt over de gehele wereld enorm zijn gegroeid. Maar er komen niet meer races bij."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS