Formule 1

Stefano Domenicali sprak met Max Verstappen over kritiek sprintweekend: "We hebben nu eenmaal nieuwe fans"

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 mei 2023 12:00

Max Verstappen liet zich de afgelopen weken meermaals kritisch uit over de sport die hij op het moment domineert. De tweevoudig wereldkampioen sprak zich onder meer uit over de drukke kalender met 23 Grands Prix en het alsmaar veranderende format tijdens sprintweekenden. De CEO van de Formule 1, Stefano Domenicali, sprak met Verstappen en snapt zijn bezwaren.

Max Verstappen

De Red Bull-coureur stootte Liberty Media (eigenaren F1) tegen het zere been toen hij klaagde over de volle kalender en de sprintweekenden, die nog meer druk op de ketel zetten. Verstappen heeft al vaker aangegeven niet tot zijn veertigste door te willen rijden in de Formule 1, maar hij zegt dat hij door alle nieuwe ideeën nóg sneller geneigd is om de sport de rug toe te keren.

In de Daily Mail sprak Domenicali zich uit over de kritiek van de 25-jarige Limburger: "Ik heb deze kwestie met hem besproken. Hij is een wereldkampioen en hij vecht momenteel voor zijn derde wereldtitel. Hij is eigenlijk praktisch geboren in een raceauto. Waarschijnlijk zal hij langer actief zijn in deze sport dan ik. Het is dan ook helemaal geen probleem."

Domincali drukt coureurs wel op het hart dat het niet alleen om hen draait, maar ook om de fans thuis en in het publiek: "Ze maken onderdeel uit van deze sport en deze sport groeit omdat we groter durven denken. Hij is niet makkelijk om uit je comfortzone te treden, maar we moeten niet lui zijn. We hebben nu eenmaal te maken met een nieuw publiek en we moeten zorgen dat de fans in elke sessie waar voor hun geld krijgen. Het kan niet zo zijn dat ze eindeloos rondjes rijden in het belang van de coureurs en de engineers."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS