Formule 1

Stefano Domenicali pleit voor afschaffen van vrije trainingen: "Publiek vindt het niet interessant"

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 maart 2023 10:02

Op de groei van de Formule 1 lijkt momenteel geen rem te staan. De sport is in de afgelopen jaren enorm gegroeid in bijna ieder opzicht. Daarnaast zijn er al flink wat aanpassingen geweest aan het weekend format. Verkorte vrije trainingen en sprintraces zijn hier voorbeelden van. Als het aan Formule 1-CEO Stefano Domenicali ligt, gaat het nog veel verder. Hij denkt er openlijk over na om de vrije trainingen in zijn geheel op de schop te doen.

Stefano Domenicali

Twee seizoenen geleden werden er sprintraces ingevoerd en werden de eerste twee vrije trainingen van anderhalf uur, teruggebracht naar ieder een uur. Wat de sprintraces betreft, kon de Formule 1 rekenen op flinke kritiek, van zowel de fans als de teams. De Formule 1 hield voet bij stuk en breidde het aantal sprintraces zelfs uit tot zes.

Naar de kritiek van het Formule 1-weekend wordt niet altijd geluisterd. Afgelopen weekend was Domenicali bij de MotoGP in Portugal aanwezig als speciale gast. Door SportTV werd hij geciteerd over zijn nieuwe plannen voor de Formule 1: "Ik ben wel een voorstander van het afschaffen van de vrije trainingen. Ze hebben heel erg veel nut voor de engineers, maar het publiek vindt het niet interessant."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS