Formule 1

Stefano Domenicali blij met Ford in de Formule 1: "Ze zien de hoge waarde van onze sport"

Uitgegeven door Frank Korsel • 5 februari 2023 14:30 • Print artikel

Tijdens de teampresentatie van Red Bull, die afgelopen vrijdag plaatsvond, werd bekend gemaakt dat het team vanaf 2026 samen gaat werken met Ford. De Amerikaanse autofabrikant keert dan na ruim twintig jaar terug in de sport. Naast Red Bull en Ford is ook de top van de Formule 1-wereld blij met de komst van Ford.

Ford F1

Al voor de presentatie van de auto van Max Verstappen waren er genoeg berichten die lieten weten dat Ford zou toe treden als motorleverancier. Afgelopen vrijdag werd het vlak voor de presentatie officieel bevestigd door Ford en tijdens de onthulling van de RB19 in New York City werd er meer ingegaan op de samenwerking tussen Red Bull en Ford.

Stefano Domenicali, de topman van de Formule 1 is ontzettend blij met de herintreding van Ford in de koningsklasse van de Formule 1. In een persbericht vertelde de Italiaanse voormalig teambaas van Ferrari het volgende: "Het nieuws dat Ford de sport in 2026 gaat betreden is geweldig voor de sport. We zijn blij dat we ze kunnen verwelkomen naast de geweldige motorpartners die we nu al hebben. Ford is een wereldwijd bekend merk met een bijzondere geschiedenis in de autosport. Ze zien de hoge waarde van onze sport."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS