Formule 1

Stefano Domenicali: "De F1 in Las Vegas kan groter worden dan de Super Bowl"

Uitgegeven door Bart • 26 januari 2023 19:02 • Print artikel

Formule 1-directeur Stefano Domenicali denkt dat de Formule 1-race in Las Vegas een grotere economische impact gaat hebben dan de Super Bowl. De F1 reist in november af naar Las Vegas en de finale van de NFL vindt begin 2024 ook in de Amerikaanse gokstad plaats. De F1 heeft een driejarig contract met Las Vegas getekend, maar heeft ook een stuk grond in de buurt van The Strip gekocht waardoor een langer verblijf meer dan logisch is.

F1 Las Vegas


Domenicali denkt dan ook dat Las Vegas meer plezier zal beleven aan de F1 dan aan de Super Bowl. "De Formule 1 in Las Vegas kan groter worden dan de Super Bowl. De Super Bowl is maar eenmalig, terwijl wij voor een lange periode blijven. En we doen dat niet alleen tijdens de week van het evenement. Met de Formule 1 in Las Vegas willen we de sport verder ontwikkelen."

Domenicali sprak tijdens het jaarlijkse evenement Preview Las Vegas dat draait om de economische toekomst van de stad. De Italiaan sprak zijn verwachting uit dat alles pas op het laatste moment gereed zal zijn. "Veel dingen zullen pas last minute geregeld zijn. Dat hoort erbij, maar we hebben te maken met een professionele organisatie die goed met ons samenwerkt."
 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS