Formule 1

Spaanse media meldt: "Charles Leclerc krijgt een straf van tien posities op de startgrid"

Uitgegeven door Frank Korsel • 15 maart 2023 14:15

Charles Leclerc laat de Grand Prix van Bahrein het liefst zo ver mogelijk achter zich. De Monegask viel vijftien ronden voor het einde van de wedstrijd uit. Een overwinning lijkt er ook komend weekend niet in te zitten, volgens het Spaanse Motor.es krijgt de Monegask tien plekken straf in Saoedi-Arabië.

Charles Leclerc gridstraf Saoedi-Arabie

Met een spetterende livestream werd de SF-23 vorige maand onthuld, dit zou het jaar worden van Ferrari. Een maand later lijkt daar nog maar weinig van over. Het team scoorde in Bahrein slechts twaalf punten en er lijkt serieuze problemen.

Al in voorafgaand aan de eerste Grand Prix besloot Ferrari uit voorzorg de energy store en de control electronics-unit voor de #16-bolide van Leclerc te vervangen. Toen de Ferrari-coureur in de race alsnog uitviel trokken de Italianen de haren uit het hoofd. Leclerc mocht van beide onderdelen slechts twee gebruiken door het hele seizoen, daarna zou hij een gridstraf van tien plekken krijgen. Dat lijkt nu ook te gaan gebeuren.

Het Spaanse medium zegt over informatie te beschikken waaruit blijkt dat Leclerc tien plekken straf krijgen voor de Grand Prix van komende zondag: “Voor het overschrijden van dit cijfer krijgt Charles Leclerc een straf van tien posities op de startgrid van zondag tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië.”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS