Karting • Karting Diversen

Snelle Cees Muys laat potentie zien in BMC: P2 in dagklassement! "Elke wedstrijd leer ik wel wat"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 mei 2023 02:01

KERPEN – Karttalent Cees Muys heeft een uitstekend weekeinde op het circuit van Kerpen achter de rug. De pas achtjarige coureur uit Heteren deed steevast voorin mee tijdens de tweede ronde van het BMC-kampioenschap, dat ditmaal op de Erftlandring samen racete met karters uit het Duitse Rotax Max kampioenschao. Zo kwam de Nederlandse 'Speedy Gonzales' in een groot veld tot de tweede, vierde en derde plaats in de respectievelijke races. Het was genoeg voor een razendknappe tweede plaats in het dagklassement van de Rotax Max Micromax-klasse.

Cees Muys

“Ik had de snelheid om te winnen. Tijdens de kwalificatie op zaterdag pakte ik poleposition”, begon Cees zijn terugblik op een uitstekend weekeinde in Duitsland. “Zaterdag had ik in de eerste race een goede start. Maar ik verloor de koppositie in de laatste ronde en finishte als tweede. Ik was nog niet gewend om op kop te rijden, dus keek ik een beetje te veel achterom en maakte daardoor wat foutjes”, zei hij eerlijk.

“Vandaag tijdens de tweede race moest ik als tweede starten. Ik had deze keer geen heel goede start en zakte terug naar de vierde plaats. In de race kon ik me wel weer terugvechten naar de tweede plaats, alleen reed ik mezelf klem op een achterblijver waardoor ik helaas als vierde over de finish kwam. De derde race was een goede race. Bij de start had ik pech dat iemand van achter tegen mij aanbotste waardoor ik de eerste bocht miste en terugviel naar de achtste plaats. Daarna had ik in de eerste paar bochten meteen een aantal rijders te pakken.”

Na twee rondjes lag Cees op de derde plek. Met zijn superieure snelheid was het vervolg van de race veelbelovend. Het gat met de voorste twee bleek helaas net te groot. Ook al was hij de snelste op de baan, zo bleek wel uit het feit dat hij de snelste raceronde neerzette. Uiteindelijk kwam de snelle Gelderlander zo als derde over de finish. Alle resultaten bij elkaar opgeteld waren genoeg voor een fraaie tweede plaats in het dagklassement.

“Ik ben er wel blij mee”, zei Cees. Hij had het bovendien gepresteerd op een technische, zware baan. “Dat het een technische baan is, vind ik mooi. Het was in ieder geval een leerzaam weekend en ik heb weer een mooie beker gekregen. Die kan bij de rest van mijn verzameling.”

Cees Muys

Wat hij ook had gekregen op de baan in Kerpen was een flinke dosis wedstrijdervaring. Hij had bovendien weer veel geleerd, gaf hij aan. “Ik weet weer wat beter hoe ik de starts moet doen, en waar je kan inhalen en zo. Elke wedstrijd leer ik wel wat. En ik leer veel van Toon Rosendaal”, doelde hij op zijn teambaas van TR Motorsport.

De piepjonge Cees kan er de rest van het seizoen zijn voordeel mee doen. Mogelijkheden heeft hij in ieder geval genoeg. Hij rijdt dit seizoen namelijk het volledige NK. Daarnaast rijdt hij een aantal losse wedstrijden in het BMC- en BNL-kampioenschap. “Ik hoop natuurlijk dit seizoen nog een keer te winnen. Dat moet lukken!”

Cees Muys bedankt Toon Rosendaal, zijn vader, moeder en zus, Autobedrijf J. Muys en Birger Bouvin van Bouvin Power.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS