Formule 1

Sky F1 reporter Martin Brundle over miskleun Red Bull: “Max was ècht woedend over de pech"

Uitgegeven door Peter Vader • 26 maart 2024 17:45

Voor de camera tijdens zijn interview bleef Max Verstappen na zijn uitvallen in de derde ronde van de GP van Australië, ogenschijnlijk rustig en professioneel. Maar volgens oud F1-coureur Martin Brundle was de Nederlander woest. Brundle beweert dat de reactie van Max Verstappen na zijn voortijdige uitvalbeurt tijdens de GP van Australië veel zegt over de honger van de Nederlander naar overwinningen. Zijn woede verraste insiders uit de F1-scene zoals Brundle helemaal niet. “Na een reeks overwinningen als de zijne verwacht je geen soortgelijke reactie”, legde de Engelsman uit. “Max was ècht woedend over de pech met zijn Red Bull.”

Max_Verstappen_zuur_gezicht

De drievoudig wereldkampioen F1 moest zijn Grand Prix van Australië al vroeg beëindigen vanwege een probleem met het remsysteem van zijn RB20. De reeks van achtereenvolgens voltooide races stopt nu bij 43. Het is de tweede langste reeks zonder opgave in de F1, Lewis Hamilton heeft de langste reeks achter zijn naam staan. “Toen de adrenaline wegebde, kalmeerde Verstappen”, vervolgde Sky Sport F1-reporter Martin Brundle. “Ik denk dat hij veel beter is geworden in het omgaan met deze momenten dan voorheen.”

Toch zegt de eerste instinctieve reactie van Verstappen volgens de Engelsman veel over de toekomst van de coureur. “Als Max in woede ontsteekt, dan weet je door de 'heat of the moment' dat hij erover nadenkt om met pensioen te gaan.”

Martin Brundle had nog een opmerkelijke visie op de race. Hij is namelijk van mening dat Ferrari zelfs als de Nederlander in de baan zou zijn gebleven, toch zou hebben gewonnen. “Perez, met de enige overgebleven Red Bull, eindigde als vijfde. Hij lag voor de VSC bijna een minuut achter Sainz”, legde de Engelsman uit en vervolgde: “Het lijkt er echter op dat zijn RB20 wat schade aan de bodem had opgelopen. Eerder in de race was zijn tempo goed. Of Red Bull met Verstappen gewonnen zou hebben? Moeilijk te zeggen... Ik denk dat het Ferrari-zondag was, ongeacht alles!"

Nu zal de Nederlander al in Japan op revanche azen. Ferrari profiteerde van de miskleun van Red Bull, om daarmee het gat in het klassement te dichten. Verstappen is ongetwijfeld van plan de hiërarchieën onmiddellijk weer te herstellen.

Max_Verstappen_GP_Australie_F1_actie



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS