Karting • GK4 Kartseries

Sjoerd van den Munnikhof een van de grote smaakmakers met zijn inhaalacties op Raceway Venray

Uitgegeven door Frank Korsel • 11 mei 2022 13:30

VENRAY - Sjoerd van den Munnikhof de smaakmaker met mooie inhaalacties kwam vorig weekend tijdens het GK4-kampioenschap in actie op het Limburgse Circuit Raceway Venray. Als een van de jongste coureurs in de IAME X30 Senior Nationaal-klasse nam hij het op tegen de concurrentie. Dit deed hij niet onverdienstelijk. Met zijn vierde positie greep Sjoerd net naast de prijzen. Ondanks dat de Limburger er vorige maand met de overwinning vandoor ging in Mariembourg was hij tevreden met zijn resultaat.

Sjoerd van den Munnikhof


In de training noteerde de veertienjarige coureur de snelste tijd. Dit was een goede voorbode voor de kwalificatie, maar tot ongenoegen van de inwoner van het Limburgse Beesel: “De kwalificatie kon beter, ik kwam steeds in mijn goede rondjes bij mensen in de buurt te zitten. Uiteindelijk reed ik de zesde tijd, wel jammer omdat ik voelde dat er meer in had gezeten dan een zesde plaats”, zo vertelt hij op zijn typische kalme toon.

Het zat Van den Munnikhof de smaakmaker met mooie inhaalacties niet mee, bij de start van de eerste race verloor hij als snel plekken: “De start van de eerste race was niet echt goed. Bij de start kwam er iemand heel slecht weg en ik kon er niet omheen, daarom verloor ik een paar plekken. Die plekken heb ik daarna vrij snel weer kunnen herstellen en ik heb ook nog de snelste raceronde neergezet. Ik ben toen op de vijfde positie geëindigd.”

“De start bij race twee was ook weer een aparte. Het zat allemaal heel erg dicht op elkaar en ik kon toen mijn teammaat inhalen, maar dat was van korte duur. Hij haalde mij al snel weer in. Aan het einde van de race was er nog iemand die van de baan afschoot, daar kon ik van profiteren. Ik eindigde toen op P3, toch een mooie klassering.”

De derde race is waar de prijzen worden verdeeld. Van den Munnikhof zette dan ook alle zijlen bij om op het podium te komen. Net als bij de andere twee races was het vrij chaotisch met dertig bloedfanatieke karters op het asfalt: “Ook de start van de laatste race was niet optimaal. Omdat ik aan de vuile kant van de baan startte was ik wederom niet optimaal weg. Ik werd op het gras geduwd en viel terug buiten de top 10, maar ik reed al snel weer naar de achtste positie. Ik was mooi teruggereden en had wat mooie gevechten. Ik wist uiteindelijk nog als vierde te eindigde.”

“Het ging met ups en downs. Het ging goed in de kwalificatie en in de races had ik wat tegenslag, maar over het algemeen wel prima.”

In de spotlights: Hendrikx Sneltransport!
Speciaal voor deze race kwam zijn hoofdsponsor Hendrikx Sneltransport Sjoerd aanmoedigen. “Ik vond het geweldig dat mijn sponsor tijd had vrijgemaakt om te komen kijken en ik wil Michaël graag nog eens bedanken hiervoor!”, zei de enthousiaste Van den Munnikhof.

Hendrikxexpress


Hendrikx Sneltransport sinds 1997 een bekende naam in de transportwereld. Bekijk HIER eens de website over de diensten van van Hendrikx Sneltransport!

Sjoerd wil nog meer personen en bedrijven bedanken. "Ook wil ik Kurt Timmermans van team TK Racing waar ik rijd, bedanken voor de altijd goede begeleiding, mijn moeder die mijn monteur was dit weekend, mijn teamgenootjes en iedereen van en rondom TK Racing, TD Kart Thierry Delré, mijn school College den Hulster, mijn supporters die kwamen kijken en alle mensen en bedrijven die mij vermeld en onvermeld sponsoren."

Sjoerd van den Munnikhof wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:

Hendrikx Sneltransport hendrikxexpress.nl
Thijssen Emans & Co BV
TegelStudio
Villeroy & Boch
Franssen Montage Reuver

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS