Karting • GK4 Kartseries

Sjoerd van den Munnikhof krijgt beloning met zege voor sterk weekend in Mariembourg: "Superblij"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 april 2022 02:03 • Print artikel

Kartcoureur Sjoerd van den Munnikhof ging afgelopen weekend met de zege aan de haal op het circuit Karting des Fagnes in Mariembourg in Zuid-België tijdens de tweede ronde van de GK4 Kart Serie. Extra knap is het feit dat Sjoerd een van de jongste coureurs is in de IAME X30 Senior nationaal-klasse. Het veertienjarige talent uit het Limburgse Beesel stapte over van de junioren naar de senioren en streed gelijk mee om de prijzen. Sterker nog, hij won de finale en overtrof alle verwachtingen. Vol trots nam Sjoerd de grote bokaal in ontvangst van zijn overwinning.

Sjoerd van den Munnikhof wint in Mariembourg podium TK Racing

Van den Munnikhof was blij en opgelucht maar blijft met beide benen op de grond staan en vertelt op kalme toon over de kwalificatie: “De kwalificatie was goed. Ik moest mijn banden zien op te warmen, dat lukte redelijk. Uiteindelijk reed ik de tweede tijd. Dus dat vond ik best goed.”

De kwalificatie is natuurlijk een belangrijk onderdeel van een raceweekend, maar de races zijn het hoofdgerecht van het weekend. Natuurlijk te beginnen bij de eerste race van het weekend, die voor Van den Munnikhof niet geweldig begon: “In het begin van race een kwamen er twee jongens binnendoor. Daarom lag ik na de start vierde. Ik haalde de twee voor me al snel in. Er was een flink gat richting de nummer één. Dan is het gewoon focussen op de nummer een en het gat proberen te sluiten. Ik probeerde zo goed en netjes mogelijk te rijden en dan vol erop afrijden. Met nog een paar rondjes te gaan kon ik hem inhalen, helaas haalde hij mij in de laatste ronde weer in en werd ik dus tweede.”

Sjoerd start op pole

Door een mooie P2 in race één mocht hij de tweede race aanvangen als tweede, of toch uiteindelijk als eerste? “In de opwarmronde begon het ineens te sneeuwen en vloog de leider van de baan af. Ik kon dus als eerste starten.” Door de vallende sneeuw had de veertienjarige Limburger zelf ook last van de gladheid: “Het was erg glad en toen wilde ik net iets te hard gaan en vloog ik ook van de baan af. Ik kon mijn kart gelukkig nog wel uit het grind trekken, maar ik viel helemaal terug naar P18. Toen had ik best nog wel wat plekken goed gemaakt en werd ik achtste”

De liefde voor de sport komt voort uit zijn liefde voor de Formule 1. Vijf jaar geleden kreeg hij voor zijn verjaardag een kart, zo heeft hij al veel kilometers op jonge leeftijd gemaakt. Dat leek zeker tijdens de derde race zijn vruchten te hebben afgeworpen en kwam die felbegeerde overwinning terecht bij Sjoerd. “Ik kon in de laatste race starten op P3, de start ging goed. Ik kon de nummer één al best snel inhalen en lag ik dus P1. In de eerste ronde was ik bezig met mijn positie te verdedigen, dat is iets wat je natuurlijk altijd doet in de eerste ronde. Als je eerste ligt, is het best moeilijk om een gat te slaan. Je weet heel slecht waar degene achter je rijdt. Op iemand jagen is makkelijker dan verdedigen.” Ondanks de druk kon Sjoerd de aanval van de concurrentie afslaan. Hij bleef strak sturen en op de limiet racen en ging als glorieus winnaar over de finish. “Uiteindelijk kon ik de leiding behouden en liet ik mij het kaas niet meer van mijn brood eten. Ik wist de inhaalacties af te slaan. Ik was superblij dat ik als eerste over de finish kwam.”

Verder wil Sjoerd van de gelegenheid gebruik maken om een aantal mensen te bedanken! “Natuurlijk speciaal Kurt Timmermans voor de altijd goede begeleiding, mijn moeder, mijn monteur dit weekend Glen Haex, mijn teamgenootjes Dylano, Jordi, Lucas, Senna en Delano, die het ook allemaal goed gedaan hebben, TK Racing, TD Kart, mijn school College den Hulster, mijn supporters en alle mensen en bedrijven die mij sponsoren."

Sjoerd van den Munnikhof wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:

Hendrikx Sneltransport hendrikxexpress.nl
Thijssen Emans & Co BV
TegelStudio
Villeroy & Boch
Franssen Montage Reuver

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS