Formule 1

Sergio Perez ziet komst Ricciardo niet als pressiemiddel: "Je zult sowieso op het hoogste niveau moeten presteren"

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 februari 2023 18:45 • Print artikel

Daniel Ricciardo is bij het team van Red Bull Racing terug op het oude nest. De goedlachse Australiër keert terug bij het team als reservecoureur en als PR-machine. Sergio Perez begint aan zijn derde seizoen bij het team, maar staat als teamgenoot van Max Verstappen permanent onder druk. Maar Perez ziet Ricciardo niet als een concurrent voor zijn stoeltje.

Sergio Perez en Daniel Ricciardo

Aan het einde van 2022 verloor Ricciardo zijn stoeltje bij het team van McLaren, na twee tegenvallende seizoenen werd het contract ontbonden en kwam de achtvoudig Grand Prix-winnaar zonder stoeltje te zitten. Bij het team van Red Bull hadden ze geen plek voor hem als full time-coureur, maar als reservecoureur was hij meer dan welkom.
Perez zegt blij te zijn met de komst van de Australische coureur: “We hebben veel geluk om Ricciardo bij het team te hebben. Hij weet met zijn bakken aan kennis en ervaring precies waar wij binnen het team over praten. Het is geweldig om een man van zijn kaliber in de buurt te hebben, vooral tijdens de raceweekenden."

De Mexicaan is dan ook niet bang dat de komst van Ricciardo een pressiemiddel is om Perez te laten presteren: “Wanneer je bij een team als Red Bull Racing zit, zul je sowieso op het allerhoogste niveau presteren. Het maakt niet uit of Daniel er wel of niet zou zijn. Red Bull kan zowat elke coureur halen die ze maar willen

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS