Formule 1

Sergio Perez wint en laat door Max Verstappen niet de kaas van het brood eten: "We zullen blijven pushen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 maart 2023 18:55

Sergio Perez heeft de Grote Prijs van Saoedi-Arabië met verve op zijn naam geschreven. Op het Jeddah Corniche Circuit won de Mexicaan zijn vijfde Formule 1-Grand Prix. Hij hield teamgenoot Max Verstappen en George Russell achter zich. Fernando Alonso kwam als derde over de eindstreep, maar kreeg nog een penalty na afloop.

Sergio Perez

De Red Bull-coureur gaf bij David Coulthard aan dat het niet van een leien dakje ging: "In het eerste gedeelte hebben we echt ons best gedaan, maar de safety car probeerde ons weer van de overwinning te weerhouden, net als vorig jaar in Jeddah, maar deze keer kwam het goed.” Door het stilvallen van Lance Stroll moest de Safety Car zijn opwachting maken om het veld veilig over de baan te leiden. Toen deze eenmaal weg was, kon de inmiddels vijfvoudig Grand Prix-winnaar zijn zege tocht vervolgen. “Eindelijk heb ik de overwinning behaald en het team heeft fantastisch werk geleverd. Ze hebben zo hard gewerkt dit weekend."

Bij de start verloor Perez de koppositie aan Fernando Alonso. Enkele ronden later kon de Mexicaanse coureur deze koppositie weer overnemen, maar hij stelt wel dat er iets moet veranderen aan de startprocedure: "Ik denk dat er wat werk aan de winkel is. We hebben onze procedure een beetje aangepast, dus we moeten wat werk doen om in de toekomst betere starts te krijgen."

In de laatste ronde van de wedstrijd snoepte Max Verstappen de snelste ronde af van de voormalig Force India-coureur. Als Perez de snelste ronde in handen had gehouden, was hij de eerste Mexicaan sinds 1967 geweest die het kampioenschap had aangevoerd. Hoe onwaarschijnlijk ook vertelde hij dat het hem niet heel veel deed: "We zullen blijven pushen en hard blijven werken. Het belangrijkste is dat we de snelste auto hadden, dus ik ben daar erg blij mee."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS