Formule 1

Sergio Perez ten onder: "Was al snel duidelijk dat George Russell enorm snel was"

Uitgegeven door Frank Korsel • 5 juni 2023 07:01

Sergio Perez kende wederom een tegenvallende kwalificatie. Daarom moest hij de Grote Prijs van Spanje starten vanuit het middenveld. Door de dominante Red Bull RB19 slaagde de Mexicaan er in om als vierde over de streep te komen. Het had er heel even schijn van dat hij wellicht door kon stoten naar het podium, maar Perez stond met open mond te kijken naar het tempo van de Mercedes-bolides.

Sergio Perez

Perez zag voor het tweede raceweekend op rij zijn kansen op de wereldtitel slinken. Opnieuw had hij een slechte kwalificatie en kon hij opgaan voor de overwinning. Hij zag zijn teamgenoot opnieuw winnen en de voorsprong in het kampioenschap uitlopen.

Perez reed een sterke race en eindigde net buiten het podium. Het leek er even op dat de Mexicaan George Russell het vuur aan de schenen kon leggen, maar niet bleek minder waar: "Het voelde wel een beetje te ver weg en ik kon dan ook niet vechten met George. Ik was meer aan het strijden met Carlos Sainz, maar het werd mij al snel duidelijk dat George enorm snel was. Helaas finishten we achter hem. Mercedes was best sterk en het tempo was heel goed."Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS