Formule 1

Sergio Perez deelt zijn hoge verwachtingen voor 2023: "Ik wil elk weekend kunnen gaan vechten voor de zege"

Uitgegeven door Frank Korsel • 6 februari 2023 09:02

Sergio Perez rijdt dit jaar alweer zijn derde seizoen voor het team van Red Bull Racing. Afgelopen vrijdag presenteerde de Oostenrijkse renstal hun nieuwe bolide en de Mexicaan barst van de ambitie. Hij vertelt ieder weekend mee te willen vechten om de zege, maar of dat gaat lukken valt nog te bezien.

Sergio_Perez_F1_Red_Bull_2023_launch_New_York

Perez kende zijn succesvolste jaar in de sport, hij won de Grands Prix in Monaco en Singapore. Hij eindigde op de derde positie in het kampioenschap en bezorgde het team uit Milton Keynes samen met Max Verstappen hun eerste constructeurskampioenschap in negen jaar. Wel mocht de man uit Guadalajara alleen maar in de schaduw staan van teamgenoot Max Verstappen. De Nederlander won namelijk vijftien Grands Prix, tegen de twee overwinningen van Perez.

Perez hoopt komend seizoen uit de schaduw van zijn teamgenoot te stappen en zelf op jacht te gaan naar titel, zonder daarbij tweede viool te spelen. In gesprek met RaceFans vertelde de voormalig Sauber-coureur het volgende: "Ik wil de potentie van onze auto gaan maximaliseren. Ik wil elk weekend kunnen gaan vechten voor de zege. Ik ga daar echt heel erg hard voor werken en dat is dan ook mijn grootste doel."

"Ik heb in de winter heel erg veel met de engineers gewerkt om de races van vorig jaar te kunnen analyseren. We gingen soms een bepaalde kant op met de set-up en achteraf waren dat misschien de verkeerde keuzes. Ik denk dat we dat aan het einde van het jaar wel begrepen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS