Formule 1

Sergio Perez blij met tweede achtereenvolgende pole in Jeddah: "De wagens komen hier echt tot leven"

Uitgegeven door Frank Korsel • 18 maart 2023 18:25

Sergio Perez veroverde op het Jeddah Corniche Circuit de pole positon in zijn Red Bull RB19. Max Verstappen leek tijdens de vrije trainingen de snelste man, maar hij had tijdens Q2 problemen met zijn bolide. Perez was erg tevreden over zijn kwalificatie en hoopt de race zondag te winnen.

Sergio Perez

Het was erg lastig", vertelt Perez direct na zijn monsterronde over Jeddah. De Mexicaanse teamgenoot van Max Verstappen had het helemaal naar zijn zin tijdens het rijden. "De Formule 1-wagens komen hier echt tot leven, je moet je ronden echt maximaliseren."

Halverwege Q2 kwam teamgenoot Verstappen in de problemen. Zijn auto gaf geen respons meer aan de commando’s van de Nederlandse tweevoudig wereldkampioen en moest zijn auto in de pitbox parkeren. "Het is jammer voor hem. Max was het hele weekend sterk hier. Hopelijk hebben we beide auto's morgen vooraan", stelt de viervoudig Grand Prix-winnaar: "Met deze auto's weet je het nooit, de betrouwbaarheidsproblemen kunnen op ieder moment toeslaan”, zo sloot de poleman af.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS