Formule 1

Sebastian Vettel spreekt zich uit tegen de FIA: "Belangrijk om een standpunt in te nemen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 5 februari 2023 19:00

De FIA zorgde afgelopen maand voor veel ophef nadat ze een regel in het FIA-boekje hebben aangepast waarin staat dat politieke statements van coureurs eerst toestemming moeten krijgen van het autosportorgaan. Voor Sebastian Vettel is zijn pensioen wellicht net op tijd gekomen, want de viervoudig wereldkampioen is absoluut niet te spreken over de nieuwe regel van de FIA.

Sebastian Vettel

Dat Vettel zich de afgelopen jaren ontpopt heeft tot een ware activist, mag geen geheim zijn. De Duitser sprak zich de afgelopen seizoenen uit tegen racisme, klimaatverandering en is groot voorstander van LHBTI-rechten. Hij droeg dan ook anti-racisme-shirts, regenboogschoenen in Hongarije en een helm tegen de oorlog in Oekra�ne.

Soortgelijke statements mogen vanaf komend seizoen niet meer zonder toestemming van de FIA worden geuit. Vettel krijgt hier komend seizoen niet meer mee te maken, toch spreekt hij zich in navolging van Valtteri Bottas uit tegen de nieuwe regels: "Het hangt vanzelfsprekend af van welke standpunt je inneemt en wat het onderwerp is�, vertelde hij bij F1 Insider. �Ik denk echter dat het zeker belangrijk is om een standpunt in te nemen over een aantal kwesties. We hebben in de afgelopen jaren steeds meer gezien dat er standpunten werden ingenomen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS