Formule 1

Sebastian Vettel looft Race of Champions-organisatie voor gebruik biobrandstoffen

Uitgegeven door Frank Korsel • 31 januari 2023 13:05

Sebastian Vettel keerde afgelopen weekend voor het eerst sinds zijn vertrek uit de Formule 1 terug in een raceauto. Tijdens de jaarlijkse Race of Champions deed de viervoudig wereldkampioen voor de zoveelste keer mee en looft de organisatie voor de opzet van het evenement, er werd namelijk alleen gereden met groene brandstoffen.

Sebastian Vettel Race of Champions

De ROC werd dit jaar verreden in het Zweede Pite Havsbad. Onder koude omstandigheden werd er op de bevroren ondergrond hard gestreden voor de overwinning. Alle bolides die werden bestuurd reden op groene brandstof, waarvan de helft zelfs volledig elektrisch was.

De laatste jaren staan voor Vettel grotendeels in het teken voor een beter klimaat. De Duitse voormalig Formule 1-coureur is blij met de manier waarop het evenement is georganiseerd: "Het is geweldig dat de voorzitter van de ROC en de rest van het team nadenken over hoe we op een meer verantwoorde manier plezier kunnen hebben. We denken bijvoorbeeld aan verschillende auto's, maar ook aan alles wat erbij komt kijken om dit event op te zetten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS