Formule 1

Sebastian Vettel gaat rijden voor het team van Williams

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 juni 2023 14:03

Sebastian Vettel is eigenaar van de Williams FW14B, de auto waar Nigel Mansell zich in 1992 tot kampioen kroonde. Vettel reed vorig jaar tijdens de Britse Grand Prix al in de auto die loopt op volledig hernieuwbare energie. Tijdens het FOS Goodwood, dat binnenkort plaatsvindt, rijdt de Duitser namens het team van Willams opnieuw in de bolide.

Sebastian Vettel

Tijdens het Goodwood Festival of Speed van dit jaar zullen voormalige en huidige Williams Racing-coureurs deelnemen aan de beroemde heuvelklim in Keke Rosberg's kampioenschapswinnende FW08C. Williams Academy-coureur Jamie Chadwick zal vrijdag in de auto zitten, gevolgd door Formule 1-coureurs Logan Sargeant en Alex Albon op respectievelijk zaterdag en zondag. Ten slotte zal de Formule 1-wereldkampioen van 2009 en Williams Racing-merkambassadeur Jenson Button zondag in actie komen.

De FW19-06, bestuurd door Jacques Villeneuve en Heinz-Harald Frentzen in 1997, die het constructeurskampioenschap en Villeneuve het rijderskampioenschap opeiste, zal dit weekend ook deelnemen aan de heuvelklim.

De iconische Williams FW15C zal ook te zien zijn ter gelegenheid van de 30e verjaardag van zowel Williams Racing's als Alain Prost's constructeurs- en rijderskampioenschappen in 1993.

Viervoudig wereldkampioen Formule 1 Sebastian Vettel zal op zaterdag en zondag Nigel Mansell's titelwinnende Williams FW14B uit 1992 rijden op duurzame brandstof.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS