Formule 1

Schade aan de vloer gooide roet in het eten van Valtteri Bottas: "De auto voelde niet goed"

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 maart 2023 11:01

Valtteri Bottas was uitermate teleurgesteld nadat hij tijdens de Grote Prijs van Saoedi-Arabië niet verder kwam dan de achttiende positie. Aan het begin van de race liep hij schade aan zijn vloer op, die hem de hele wedstrijd in de weg bleef zitten.

Valtteri Bottas

"Onze kwalificatieprestaties waren vergelijkbaar met die van Bahrein, dus we hadden goede hoop voor de race, maar helaas was de race een heel andere aangelegenheid." Bottas was optimistisch na de kwalificatie en ging ervan uit dat hij zich in de race naar voren kon vechten, het ging allemaal moeizamer dan verwacht: "De auto voelde niet goed aan, we konden vanaf het begin van de race geen grip krijgen en we moeten uitzoeken wat er precies is gebeurd."

Bottas ondervond vanaf de start al problemen. Hij had het idee dat hij schade aan de vloer van de auto had opgelopen toen hij in de eerste ronde over een groot carbonfiber reed, vermoedelijk afkomstig van de auto van Oscar Piastri. Hij zei: "Ik reed in de eerste ronde over een groot stuk puin, dus misschien had ik wat schade aan de vloer: we zullen de auto en de gegevens bekijken en meer begrijpen om ons voor te bereiden op Melbourne."

Ondanks de tegenvallende race in Saoedi-Arabië, was Bottas wel te spreken over het gehele plaatje bij Alfa Romeo: "Ik geloof dat onze auto veel beter is dan wat we vanavond hebben laten zien: Zhou had een veel beter tempo, dus ik denk niet dat dit weekend erg representatief was, en ik heb er alle vertrouwen in dat we in Australië weer kunnen vechten voor punten."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS