Formule 1

Saoedi-ArabiŽ getipt voor vroege race op Formule 1-kalender 2022

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 juli 2021 04:06 • Print artikel

Saoedi-ArabiŽ zal zijn eerste Grand Prix in december van dit jaar houden, maar F1 zou slechts enkele later kunnen terugkeren naar Jeddah als de stad Melbournes voorlopige vroege 2022 plek op de kalender overneemt.

Saudi-ArabiŽ F1 circuit


De Grand Prix van AustraliŽ, die werd geannuleerd in 2020 als gevolg van de Covid-pandemie, werd uitgesteld tot eind november en vervolgens weer geannuleerd aangezien het land verwacht dat de grenscontroles en reisbeperkingen nog steeds van kracht zullen zijn komende herfst.

De organisatoren van Melbourne hopen dat hun evenement in 2022 eindelijk terug op de kalender zal staan. De race naar het einde van het seizoen verschuiven zou het risico op verstoringen waarschijnlijk elimineren omdat de coroncrisis tegen die tijd hopelijk voorbij is. Het 2022-seizoen zal naar verwachting weer in Bahrein beginnen. Daarom zou het logistiek zinvol zijn om Jeddah na Sakhir op de kalender op te nemen.

Het plan wordt instemmend begroet door de voorzitter van de Saoedische auto-en motorfiets Federatie, Prins Khalid Bin Sultan Al Faisal. "Voor ons als promotor zijn we liever niet de laatste race", zei hij tegen het Engelse Autosport. "Teams kunnen het in de eerste races echt goed doen en dan zijn de andere races niet meer zo interessant geworden voor ons als promotor."

"We wilden in het begin van het seizoen een race hebben, maar vanwege de tijd die we moeten steken in de voorbereiding van het circuit, konden we in 2021 geen race aan het begin van het jaar hebben. Onze beslissing was om een race aan het einde van 2021 te houden, of wachten om een race vroeg in 2022 te houden. Onze beslissing was dat we de race in 2021 wilden."

"Dus we zijn nu in gesprek met de F1 over wat het beste voor ons is om onze race in 2022 te houden, en hopelijk kunnen we tot een overeenkomst komen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS