Formule 1

Santino Ferrucci van Indycar naar gedeeltelijk Nascar Xfinity seizoen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 januari 2021 10:01 • Print artikel

Indycarcoureur Santino Ferrucci zal het aankomend seizoen een aantal races rijden in de Nascar Xfinity Series voor het team van Sam Hunt Racing en Toyota Racing Development. Ferrucci zal zijn eerste Xfinity race starten op Homestead Miami Speedway in Zuid-Florida op 27 februari en een beperkt aantal races rijden. Dat kondigde het team vrijdag aan.

Santino Ferrucci


De afgelopen twee seizoenen heeft de coureur uit Connecticut gereden in de NTT Indycar Series voor het team van Vasser Sullivan Racing en Dale Coyne. Ferrucci was in 2019 rookie of the year tijdens de Indy 500 en werd tijdens de laatste editie van de race afgelopen jaar vierde.

Hij nam ook deel aan formule-races in Europa, onder meer aan het Europese F3 kampioenschap op Zandvoort waar zijn beste resultaat een zevende plaats is en hij was testrijder voor het Formule 1 team van Haas.

In 2018 kwam Ferrucci in opspraak omdat hij in de Formule 2 zijn teamgenoot, Arjun Maini opzettelijk had geraakt tijdens een cool down lap. Hij verontschuldigde zich voor dit voorval maar werd door het team van Trident ontslagen mede gelet op een eerder voorval waar hij in de cockpit met zijn mobiele telefoon bezig was, waar hij al een enorme boete voor had gekregen.

Volgens Fox Sports gaat Ferrucci ongeveer 20 evenementen meerijden met de nummer 26 Toyota zowel op een Superspeedway als op een aantal kortere banen./ Door Pascal Wekema

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS