Formule 1

Jos Verstappen not amused na bekendmaking vertrek Adrian Newey: "Dit is niet goed voor de toekomst..."

Uitgegeven door Peter Vader • 1 mei 2024 17:01

Dat Horner-gate negatieve gevolgen heeft voor de eenheid binnen het zo succesvolle Red Bull-team, werd recentelijk door Jos verstappen op zijn bekende en vertrouwde wijze medegedeeld aan teambaas Christian Horner. En woensdagochtend kreeg de Nederlandse oud F1-coureur maar bovenal de createur van het fenomeen Max Verstappen zijn gelijk, omdat superontwerper Adrian Newey zijn vertrek aankondigde bij het Red Bull-team. 'Niemand is onmisbaar' is een oud gezegde in het land van personeelszaken, maar met zijn staat van dienst is Newey nou precies iemand die Milton Keynes niet moet verlaten.

Jos_en_Max_Verstappen

Ongekende exodus?
Het risico is dat Red Bull geconfronteerd wordt met een ongekende exodus van sleutelfiguren in het succesverhaal van Red Bull is groot. Newey’s vertrek en het aanblijven van Christian Horner als teambaas, zou met de huidige interne onrust kunnen leiden tot het vertrek van veel cruciale medewerkers, die inmiddels ongewild in een soort interne oorlog verzeild zijn geraakt. Eén van hen is drievoudig F1-wereldkmapioen Max Verstappen, die boven alle interne politieke spelletjes blijft staan en de ene Grand Prix-overwinning na de andere aan elkaar rijgt. Met behulp van de geoliede machine die het Red Bull-team nog steeds is. Nog wel...

Sleutelfiguren zijn essentieel
In een interview met De Telegraaf lijkt Jos Verstappen het officiële karakter van Newey ‘s afscheid niet bijzonder te hebben gewaardeerd, nu de toekomst van zijn zoon Max in Milton Keynes nu meer dan ooit op het spel staat. Hij zei erover: “Het team dreigt uit elkaar te vallen. Begin dit jaar was ik er al bang voor. Voor de interne vrede is het belangrijk dat sleutelfiguren aan boord blijven. Nu is dit niet langer het geval. Newey vertrekt en begin dit jaar leek het erop dat ook Helmut zou worden weggestuurd. Dit is niet goed voor de toekomst."

Concrete afscheidsdreiging?
Zeer krachtige woorden van vader Jos, die bijna klinken als een concrete afscheidsdreiging. Het Verstappen-kamp zou in afwachting zijn van een ontmoeting met het Mercedes-topmanagement, die na de GP van Miami zou moeten plaatsvinden. Voor Verstappen zou Helmut Marko nog een anker kunnen zijn bij Red Bull. Maar in een verhit klimaat zoals dat momenteel in Milton Keynes van toepassing is, kan een totale uittocht niet worden uitgesloten. Jos Verstappen heeft ervoor gewaarschuwd, nu is het een kwestie van afwachten hoe alle betrokkenen er wel of niet met elkaar uit gaan komen. De in de pers dagelijks breed uitgemeten scenario’s zijn bekend, die gaan we niet herhalen, maar zeker is dat de dagen van de suprematie van Red Bull zijn geteld…

Max_Verstappen_winnaar_GP_China 2024Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS