Karting • Karting Diversen

Sani O’Nair by Hola Lulu met welverdiende zege in de Bulex 24U Karting van Francorchamps

Uitgegeven door Deni Volkers • 14 september 2022 21:26

De alomtegenwoordige zon, het publiek, de pom-pom girls, 66 karts op de baan en meer dan 300 ervaren rijders of amateur-rijders aan de start… De Bulex 24U Karting van Francorchamps vierden hun 10de editie in een prachtig kader op 2, 3 en 4 september! En de overwinning? Die kwam toe aan het team van Sani O’Nair by Hola Lulu. Filipe Vieira, Arnaud Teuwen, Dylan De Wolf, Gilles Vervisch en Claudio Lanni beheerden hun wedstrijd tot in de perfectie en haalden dit prestigieuze succes in het wereldje van de vrijetijds-karting competitie.

­karts
­
Sinds meerdere jaren worden de Bulex 24 Uur Karting van Francorchamps beschouwd als de belangrijkste afspraak voor de liefhebbers van de vrijetijds-karting competitie in België. Het goede nieuws voor de organisatoren was, dat deze 10de editie niet afweek van deze goede gewoonte! Met ongeveer 330 rijders en 66 karts aan de start en een eerder zomerse weersverwachting, waren alle ingrediënten aanwezig om aan het publiek een wedstrijd vol spektakel te serveren.

Om te winnen moest men goed zijn in de wissels van de karts, geluk hebben met de betrouwbaarheid, een verzorgde strategie hebben en rijders die het verschil kunnen maken, zowel overdag als ‘s nachts. Het team Sani O’Nair by Hola Lulu had dat allemaal goed begrepen…

Nadat ze van het midden van het peloton naar de voorste posten waren opgerukt, na een korte regenbui op zaterdagnamiddag, bouwden Filipe Vieira, Arnaud Teuwen, Dylan De Wolf, Gilles Vervisch en Claudio Lanni geleidelijk hun voorsprong uit naarmate de uren verstreken. Hoe? Door het vermijden van mechanische problemen bestraffingen en aanrijdingen, en dat gedurende de volle 24 uur. Zondag, klokslag 15.00u, konden de vijf rijders hun vreugde laten uitbarsten en proeven van een ruim verdiende zege.

“Of je nu voor de eerste keer of voor de tiende keer de 24U Karting van Francorchamps wint, het gevoel is altijd hetzelfde. Je voelt je opgelucht en tegelijk ook zeer gelukkig. Er schuilt heel wat inspanning achter een zege hier”, bekent Filipe Vieira, drievoudig winnaar van deze wedstrijd. “Dit jaar hadden we veel geluk. Buiten één kart die maar middelmatig presteerde en een drive-through, verliep alles perfect. Ik wil zeker de fantastische team-spirit in de verf zetten die de ploeg van Arnaud, Gilles en Claudio toonde. Ze offerden bepaalde van hun stints op, om zo aan Dylan en mezelf toe te laten om over een langere tijd het verschil proberen te maken. Het was een keuze die opbracht en waarover iedereen tevreden was aan de finish.”

Groepsfoto
­
Diverse moeilijkheden voor de favorieten

AMG Racing werden als favorieten aangewezen en zij tekenden present. Antoine Morlet, Guillaume, Mathieu en Alain Huls realiseerden een degelijke wedstrijd en veroverden een zeer mooie tweede plaats, op twee ronden van de winnaars. “We zijn zeer tevreden over ons resultaat”, bekent Guillaume. “We hadden een eerder lastige stint met een kart die minder krachtig was. Het gevolg was dat we in dat avontuur drie ronden verloren. Dat bewijst dat we in het goede ritme zaten en dat we aanspraak hadden kunnen maken op de overwinning.”

Twee teams geloofden op het einde van de wedstrijd sterk dat ze konden een podiumplaats konden pakken. Dat was het geval met de Bulex, team nummer #14 in de kleuren van de hoofdsponsor van deze 24 uur. Maar Amandio Costa Paz, Charles Prévost, Mattéo Couvreur, Baptiste Vanderbeke en Théo Nicolas konden geen weerstand bieden aan de terugkeer naar de voorste posten van het snelle team AGT by Tys Racing tijdens het laatste uur van de race. Bryan Pedroso, Julien Van den Driesch, Rayhan Mouôya en Alessandro Tudisca eindigden uiteindelijk op de derde plaats voor de Bulex en voor de jongeren Maxime Di Matteo, Nicolas Delaere, Ozan Van Deyck en Jérémy Massart op de Very Bad Speed by BKRT.

En waar situeerden de titelverdedigers, WKS Racing Team, zich in dit alles? Hun nacht sraaide uit op een ware nachtmerrie! Toen ze op een derde plaats lagen werden Julien Jamoye, Thomas Leufgen, Anthony Lejoly en Adrien Dewalque slachtoffer van een kettingbreuk en een kapotte motor. Dat betekende dat ze een kruis mochten maken over hun ambities op de eerste plaats. Maar de lokale helden toonden wel karakter, bleven in de wedstrijd en klommen nog tot een zevende plaats.

Bulex wint in de Biitwiins

Hoewel ze nipt naast het podium grepen in het algemene klassement, konden de vertegenwoordigers van Bulex zich troosten met de zege in de categorie Biitwiins (tussen de Expert en de Rookie). Amandio Costa Paz, Charles Prévost, Mattéo Couvreur, Baptiste Vanderbeke en Théo Nicolas gingen voor aan Tom en Timothy Huybrechts, Renzo Uylenbroek en Daan Philtjens (UNEM Racing) en aan het team van Hola Lulu Junior Team met Noa Vongbounchanh, Chiara en Luca Cauwenbergh, Victor Poiré, Jules Lannoye en Christian Beu. We benadrukken nog eens dat deze allen binnen de top-10 van het algemene klassement eindigden.
­
In de klasse van de Rookies, de teams waar maximaal één rijder van de ploeg al eens deelnam aan de 24 Uur Karting van Francorchamps, ging de gouden medaille naar Mathieu Bobet, Kilian Sanchez, Sasha Vandenitte en Stéphane Sanchez. Net als Hola Lulu bij de Expert, domineerden zij het grootste deel van de wedstrijd om de zege te pakken voor het Justinien Renard-Bastien Renard-Loris Voi (BKRT Expérience) en het team gevormd door Jonathan Voogt, Aurélien Bouffioulx, Pascal Nicolay, Yves Antoine en Nathan Dekempeneer (Twenty Six Racing 2).
­
We kunnen niet afsluiten zonder nogmaals het succes te vermelden van Kart 48. Daar behaalde men met overschot het gestelde doel door 10.000 euro te verzamelen voor de actie Cap 48 van de RTBF. Een anekdote: dit team kreeg een beloning voor het realiseren van de snelste ronde van de race.

“Deze 10de editie van de 24U Karting van Francorchamps was geslaagd over de gehele lijn”, besluit Patrick Van Billoen, directeur van One Day Karting. “Ik moet zeggen dat de sfeer tussen de rijders me heel goed leek. We hebben zeer constructieve gesprekken gehad met hen gedurende het weekend. Dat juichen we toe, een pluim voor hen! Ik wil ook een honderdtal personen bedanken die hier aanwezig waren en zorgden voor het goede verloop van de wedstrijd. Velen ontdekten voor het eerst dit evenement en ze vervulden perfect hun rol. Bovendien moet ik nog onderstrepen dat de samenwerking met Bulex voor het tweede opeenvolgende jaar uitstekend is verlopen. Zonder hun steun zouden de zaken helemaal anders lopen en de kosten zouden gevoelig hoger liggen. Om te eindigen op een positieve noot: we spreken opnieuw af in 2023!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS