Formule 1

STATEMENT: Audi koopt aandeel in het F1-team van Sauber: "Een belangrijke mijlpaal"

Uitgegeven door Wim Boekel • 30 januari 2023 12:27

Sauber heeft bevestigd dat Audi, haar nieuwe motorpartner vanaf 2026, een aandeel in het F1-team heeft gekocht. Volgens het team uit Hinwill is dit een belangrijk stap richting het debuut van de Duitse autofabrikant in de koningsklasse van de autosport. Audi heeft een minderheidsbelang verkregen.

#f1 #audi 3racen


�Dit is een belangrijke mijlpaal op het pad van Audi�s inschrijving in de Formule 1, die gepland staat voor 2026, waarbij de Sauber Group de strategische partner gaat worden van het Duitse merk�, aldus een statement van het Formule 1-team. De facilteit in Hinwill gaat een belangrijke onderdeel zijn van de komst van Audi in de Formule 1. Zo beschikt Sauber over een hypermoderne windtunnel. Op dit moment ontwikkeld de autofabrikant in Neuberg de motor. Op deze locatie werd voorheen het LMP1-programma van Audi uitgevoerd.

Sauber rijdt tot en met 2024 nog met de sponsoring van Alfa Romeo rond. De motoren van Ferrari zullen tot en met 2025 gebruikt gaan worden. Waarbij dus langzaam de transitie naar Audi gaat plaatsvinden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS