Formule 1

SILLY SEASON F1: Carlos Sainz wil graag snel duidelijkheid over toekomst bij Ferrari

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 juni 2023 10:01

Carlos Sainz rijdt tot zeker eind 2024 bij het team van Ferrari. De Spanjaard heeft dus nog ruim anderhalf jaar bij het team Italiaanse team. Toch hoopt de enkelvoudig Grand Prix-winnaar snel meer duidelijkheid te krijgen over een eventueel nieuw contract.

Carlos Sainz

De afgelopen weken staan in het teken van een mogelijke overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari. Hamilton stelt dat hij zich opnieuw wil verbinden aan Mercedes, maar als we de geruchten moeten geloven, is niets minder waar. Deze geruchten doen veel mensen denken, welke Ferrari-coureur kan Hamilton vervangen. Vervangt hij Charles Leclerc, het paradepaardje van het team, of moet Carlos Sainz dan het schip verlaten. Sainz heeft nog geen contract voor na 2024, maar wordt continu in verband gebracht met Audi, die in 2026 hun toetreding maken in de sport.

In 2017 was het lange tijd onduidelijk of Sainz ook in 2018 voor Renault zou rijden. Tegen Sky Sports vertelt hij dat hij graag een tijd van tevoren wil weten waar hij aan toe is: "Maar als je me in het verleden in interviews hebt gehoord, ik heb altijd gezegd dat ik het fijn vind om een F1-seizoen in te gaan en te weten waar ik het jaar daarna ga racen, omdat ik die ervaring heb opgedaan bij Renault en daar werd ik helemaal niet blij van. Zoals alles was gegaan. Dat is mijn doel."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS