Autosport Internationaal Toerwagens • WRC

Sébastien Loeb keert terug naar M-Sport Ford World Rally Team voor Rally de Portugal

Uitgegeven door Deni Volkers • 19 april 2022 13:50 • Print artikel

M-Sport Ford is verheugd te kunnen aankondigen dat negenvoudig World Rally Champion Sébastien Loeb in mei opnieuw achter het stuur van een M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1 zal plaatsnemen tijdens de Rally de Portugal.

Loeb en isabelle

Na een adembenemend debuut met het M-Sport Ford World Rally Team tijdens de Rally van Monte Carlo in januari, kan M-Sport nu bevestigen dat Loeb en co-pilote Isabelle Galmiche zich in Portugal opnieuw bij M-Sport zullen aansluiten om met de Puma Hybrid Rally1 voor de winst te gaan.

Sébastien Loeb keerde in januari terug in het FIA Wereldkampioenschap Rally. Hij won in totaal zes etappes en nam het op tegen achtvoudig kampioen Sebastien Ogier, voordat hij de eindzege pakte tijdens het openingsevenement van het seizoen 2022.

Na wereldwijd meer successen te hebben behaald in verschillende disciplines sinds zijn eerste overwinning van 2022, zal Loeb de beroemde Porto-grindstages betreden, geassisteerd door Isabelle Galmiche. Isabelle is de eerste vrouw die sinds 1997 een overall winst behaalde in WRC. Deze overwinning was nog specialer omdat het haar allereerste WRC race met Loeb was.

teamfoto

Front

rear

Front side

Loeb en Isabelle

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS