Formule 1

Romain Grosjean staat voor nieuwe uitdaging: "Een ongelooflijk project"

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 december 2022 05:03

Romain Grosjean is een van de LMDh-coureurs van Lamborghini. Het Italiaanse merk gaat in 2024 haar debuut maken in de hypercar klasse van de FIA World Endurance Championship. Tijdens de aankomende 24 uur van Daytona debuteert de coureur voor de autofabrikant in een Lamborghini Huracan GT3 Evo2 van Iron Lynx.De voormalig F1-coureur blijft daarnaast actief in de IndyCar met Andretti Autosport. Naast Daytona gaat de Fransman in nog meer GT3-evenementen uitkomen in 2023. Grosjean gaat ook samen met Caldarelli en Bortolotti de testwerkzaamheden van de nader te noemen LMDh op zich nemen.

“Het is een eer om mij bij Lamborghini te voegen”, aldus Grosjean. “Het is zo’n iconisch merk voor iedereen die van auto’s houdt, waaronder ik en mijn kinderen. Daar bovenop, ben ik erg blij met twee dingen. Het eerste is het starten met een GT3 in Daytona, welke erg succesvol is geweest in Daytona en echt met een goed team als Iron Lynx en mijn temgenoten om mij heen, dus dat gaat een mooie ontdekking voor mijzelf worden.”

“En later in het jaar het ontwikkelen van de niewue LMDh, wat echt een mooie auto is. Ik ben de gelukkige om hem gezien te hebben en het in een ongelooflijk project in de endurance. Het wordt een gave categorie met alle constructeurs die komen. Met Lamborghini wat zo’n succesvol merk, hoop ik dat we in de toekomst het goed kunnen gaan doen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS