Autosport Internationaal Toerwagens • WRC

Robert Kubica over zijn bepekingen: "Ik moet veel doen vanuit..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 26 augustus 2013 05:36 • Print artikel

De voormalige F1-coureur Robert Kubica maakt een buitengewoon goede periode door in de rallysport. De Pool werd tijdens de rally van Finland tweede in de tweede divisie van het wereldkampioenschap. Ondanks de beperking aan de hand en arm na zijn zware crash van begin 2011 is de talentvolle rijder in staat om uitstekende proeven neer te zetten. Het gaat dusdanig goed met de coureur dat hij al op de radar staat bij Citroën voor een wk-stoeltje.


Robert Kubica vertelt over zijn beperkingen, die hij heeft opgelopen bij het veelbesproken rally-ongeluk in 2011: “Ik heb een aantal beperkingen, maar mijn grootste probleem is het roteren van de pols en onderarm. Tijdens het rijden moet ik veel doen met mijn schouder. Dat is de reden dat ik mij op dit moment beter voel in een rally- of toerwagen, dan een Formule 1-auto, want er is meer ruimte in de cockpit.”

De 28-jarige maakt er geen geheim van dat hij de koningsklasse in de autosport meer bewondert dan voorheen. Hierover vertelt de Pool: “Het is de precisie die mij in de Formule 1 zo fascineert. Het gaat niet over tienden, maar over duizendsten.” De coureur uit Krakow maakt het verschil duidelijk met de rallysport waar hij nu in rijdt: “In een rally proberen we op de limiet te rijden, maar anders.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS