Formule 1

Rivalen roepen op tot FIA 'consistentie' na verwarring over Max Verstappen berisping

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 september 2023 06:44

SUZUKA - Aston Martin heeft opgeroepen tot 'consistentie' in de FIA-straffen nadat Max Verstappen er licht vanaf leek te komen tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore. De Nederlander werd opgeroepen voor drie afzonderlijke vermeende overtredingen tijdens de sessie, maar ontsnapte zonder gridstraf. In plaats daarvan kreeg Verstappen twee berispingen en een boete van €5000 voor Red Bull.

#maxverstappen #f1


Het leek niet in lijn met de straffen die de stewards gedurende het seizoen hebben uitgedeeld. Een gridstraf van drie plaatsen werd vaak gebruikt in eerdere Grands Prix. Twee van Verstappens drie incidenten vonden plaats op de baan, met vermeende belemmeringen van Yuki Tsunoda en Logan Sargeant en een incident in de pitstraat waarbij de Red Bull-coureur ervan werd beschuldigd dat hij andere auto's achter hem tegenhield om de baan op te gaan.

Het incident met Tsunoda dwong de AlphaTauri-coureur om zijn ronde af te breken. Verstappen kreeg er een reprimande voor, maar de critici eisten de gridstraf die gedurende het seizoen vaak is gebruikt.

Het leek er zelfs op dat Verstappen dat verwachtte, toen hij voordat de beslissing überhaupt genomen was opmerkte dat een start als elfde, vijftiende of laatste hem niet zoveel uitmaakte, gezien de zorgwekkende prestaties van het team.

Sommigen wezen ook op het feit dat een vertegenwoordiger van AlphaTauri niet was komen opdagen op de vergadering, wat zou duiden op een samenzwering tussen de twee Red Bull-teams, hoewel later als reden werd gegeven dat de FIA geen formele dagvaarding naar AlphaTauri had gestuurd.

Aston Martins Tom McCullough zei dat hij 'consistentie' wil zien in de straffen die worden uitgedeeld. "De stewards hebben alle informatie", zei hij. "Vanuit ons is het frustrerend als je gehinderd wordt. Wat we echt willen is consistentie."

Het was een weekend om te vergeten voor Aston Martin, dat voor het eerst dit seizoen geen punt scoorde. Hun kansen om die reeks in leven te houden, werden gehalveerd nadat Stroll de auto plat reed en hij zich had geblesseerd tijdens de kwalificatie, terwijl Fernando Alonso ongewoon veel fouten maakte tijdens de race.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS