Autosport Internationaal Toerwagens • Euro GT Series

Renger van der Zande met Mercedes naar Spa: "Het gaat gewoon lekker met ons"

Uitgegeven door Casper Bekking • 5 september 2013 07:11

Zet Renger van der Zande zijn opmars in het Europese GT Open Kampioenschap voort? Dat is de hamvraag als de armada van Ferrari’s, Porsches, McLarens, Lamborghini’s en Corvettes dit weekend aantreedt op het Ardenner F1-circuit Spa-Francorchamps. Zelf komt de Nederlandse international uit voor Mercedes met het AMG-klantenteam Seyffarth Motorsport. Samen met teamgenoot Miguel Toril hoopt hij wederom het podium te bereiken.


Het gaat goed met de snelle man uit Nederland. Renger komt dit jaar uit in twee competities: de American Le Mans Series met een Oreca Prototype en het European GT Open met de zware Mercedes SLS AMG. In dit laatste kampioenschap nam hij tot nu toe slechts deel aan drie van de vijf competitieafleveringen. De betekende echter evenzoveel podiums voor de rappe Nijmegenaar, waarmee hij inmiddels op een vijfde positie in de GTS-klasse staat. Met nog drie weekends te gaan ligt een toppositie in de eindrangschikking binnen handbereik. Het Ardennencircuit kun je beschouwen als zijn thuiscircuit. Door het snelle karakter van de baan is het een echt rijderscircuit, waar Renger in de regel sterk uit de verf komt. Of het duo Toril/Van der Zande opnieuw hun snelheid en geslepenheid weten te verzilveren weten we zondagmiddag.

Renger: “Ik verheug me al de hele week op dit weekend. Vorige week was ik nog even langs bij mijn Spaanse teamgenoot Miguel Toril, die een deel van de tijd in Duitsland woont. Het gaat gewoon lekker met ons als duo en dat is een goede basis voor overwinningen. Of de dikke Mercedes het ook weer goed doet in Spa, tussen alle andere GT’s, gaan we ontdekken. Aan het gedreven team van racebaas Rudiger Seyffarth en aan ons als rijdersduo zal het niet liggen. Let’s see….”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS