Autosport Internationaal Toerwagens • Euro GT Series

Competition102 GT4 European Series van de RedBull Ring naar Spa-Francorchamps

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 juni 2015 12:06

Met het verlaten van de Red Bull Ring, verplaatst de Competition102 GT4 European Series zich van de Oostenrijkse Alpen naar de Belgische Ardennen. Aankomend weekeinde versterkt de GT4-klasse namelijk de ADAC GT Masters op het iconische Formule 1-circuit Spa-Francorchamps. Kunnen de PRO-klassementsaanvoerders Marcel Nooren en Jelle Beelen hun foutloze podiumscore een vervolg geven en een eerste stap naar de titel zetten? Thomas Krebs en Pavel Lefterov wacht ondertussen een pittige uitdaging. Kunnen de twee jonge coureurs de ontketende Daniel Uckermann van de AM-titel weerhouden?

Nooren (NED) en Beelen (NED) zijn in álle zes wedstrijden van het seizoen op het erepodium gefinisht. Door deze knappe prestatie gaat het Las Moras-duo halverwege het seizoen aan de leiding van het kampioenschap. Regerend kampioenen in de pro-divisie Bernhard van Oranje (NED) en Ricardo van der Ende (NED) kenden dit seizoen nog nauwelijks geluk. In Oostenrijk weerhield een lekke band en een oververhitte motor het BMW M3-duo van het erepodium. De tweede positie wordt momenteel ingenomen door Jörg Viebahn (GER), gevolgd door Luc Braams (NED) / Duncan Huisman (NED). Viebahn was betrokken bij een ongeval op de Red Bull Ring en rijdt op Spa met de BMW M3 GT4 van Liesette Braams, die wegens ziekte tijdelijk aan de zijlijn staat. Sandor van Es (NED), succesvol autocoureur en journalist, vormt een gelegenheidsduo met Huisman. Peter Ebner (AUT) en Sascha Halek (AUT) misten het openingsweekend op Nogaro, maar zijn inmiddels opgeklommen tot de vierde positie in de tussenstand en nog maar weinig van de tweede plaats verwijderd.

Hun teamgenoot Daniel Uckermann (GER) heeft ondertussen een comfortabele voorsprong in het AM-klassement. Na twee derde plaatsen op Nogaro in een Lotus Evora GT4 genoot de Duitser met vier overwinningen nog meer van de KTM X-BOW GT4. Wie kan Uckermann stoppen? Thomas Krebs is een van de kandidaten. De jonge Deen bestuurt de Porsche Cayman 981 SP en hoopt met een nieuwe motor en extra pk’s op Spa-Francorchamps een aanvallende houding te kunnen aannemen. Pavel Lefterov (BGR) bezet momenteel de derde plaats in de AM-rangschikking.

De Zweedse coureurs Thomas Martinsson en Oskar Krüger willen op Spa-Francorchamps voor Bald Eagle Racing hun eerste podiumplaats van het seizoen behalen. Zij zullen het in de AM-divisie opnemen tegen BMW-collega’s Tristan en Yorick Boorsma, die terugkeren in de Competition102 GT4 European Series. Het Nederlandse duo racete vorig jaar al op Spa en hoopt haar ervaring om te zetten in een podiumklassering.

Tolman Motorsport reist naar het Belgische circuit met een Ginetta G55 GT4 waarbij David Pattison en Luke Davenport achter het stuur kruipen. De deelname vormt de generale repetitie voor de eigen wedstrijd van het British GT-kampioenschap in juli.

Hendrik Still scoorde op de Red Bull Ring zijn tweede pole position van het seizoen. Misschien is het een voorbode op meer succes omdat de Duitser het Belgische circuit goed kent. “Ik ben er volgens mij al vijf keer geweest dit jaar, voornamelijk om rijders te coachen”, vertelde hij. Over zijn favoriete bocht is hij duidelijk. “Dat is Eau Rouge en daar kijk ik naar uit met de Sin R1 GT4. De auto doet het namelijk goed bergop, dus ik denk dat we daar tijd kunnen winnen. Als we de kleine overstuurproblemen oplossen, dan hebben we goede kans op een succesvol weekend.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS