Autosport Internationaal Toerwagens • Euro GT Series

Nederlandse V8 Racing Team sterk in Jerez de la Frontera

Uitgegeven door Casper Bekking • 20 juni 2013 08:47

Wat Miguel Ramos zei wat hij wilde dit weekend, is waarheid geworden. Hij stond samen met teamgenoot Nicky Pastorelli op de bovenste tree van het podium voor Race 1 van de International GT Open kampioenschap op het circuit van Jerez (SPA). Na een goede start, volgde een hele sterke stint. Ramos reed al op de tweede plek toen hij stopte voor de pitstop, helemaal aan het begin van de pitstop ‘window’, en hij zijn auto gaf aan Pastorelli. De Nederlander maakte het professioneel af en bezorgde het Holandse V8 Racing een mooie overwinning.


Na de pitstop was er een mooi gevecht voor de eerste drie plaatsen. Pastorelli reed dicht op Hamilton (1e) terwijl Filippe op de derde plaats dichter bij Pastorelli kwam. Toen Jacky Camp in de V8 Racing Team #12 Corvette spinde en de auto niet meer kon starten, kwam er een gele vlag om de baan marshalls de tijd de geven de auto weg te duwen. Na de restart haalde Pastorelli Hamilton in met in zijn kielzog Filippi. Helaas vloog niet lang daarna de Porsche van Filippi in brand en werde de race, met nog 10 minuten te gaan, afgevlagd door de rode vlag. Een herstart zat er niet in en Pastorelli won de race.

Longin en Sijthoff reden een goeie strakke race. Ze startte op de 5de plek in het Super GT klassement (8ste overall). Ze finishde 4de in Super GT en 5de overall. Abresch en Camp, in de #12 Corvette, spinden beide. Ze reden de race niet uit.

Nicky Pastorelli: “Dit is fantastisch. Helaas voor de Porsche maar ik ben heel blij om op de bovenste trede van het podium te staan. We hadden vandaag een hele goede strategie.”

Miguel Ramos: “Mission accomplished! Het was een top race. Omdat het zo warm was moet je heel goed met je banden omgaan. Maar de auto was heel goed en het resultaat natuurlijk helemaal!”

Race 2
Sijthoff en Longin (#7 Corvette) hielden tijdens de laatste ronde van Race 2 van het GT Open in Jerez, vast aan hun derde plaats. Pastorelli en Ramos, konden met de 45 extra succes seconden tijdens de pitstop, hun tweede plaats niet vasthouden en eindigden op een vierde plaats in het klassement en zesde overall.

Sijthoff startte de race vanaf de vierde plek in het Super GT en 9de overall. De temperatuur was buiten de auto rond de 36C maar in de auto waarschijnlijk over de 50C. Met deze temperaturen moet je goed voor de banden zorgen. Abresch en Camp zijn niet gestart wegens technische problemen.

Diederick Sijthoff: “Ik ben best wel blij met de derde plaats. We konden niet beter dan dit. Je moet goed ben je banden omgaan. Je glijdt echt over het circuit met deze warmte, dus je moet je echt goed concentreren.”

Bert Longin: “Dat was geen slechte race! Ik had een leuk gevecht voor het behoud van onze derde plaats en dat is altijd leuk. De auto was goed afgesteld en we hebben weer punten gehaald en dat is altijd goed. Ik ben blij.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS