Formule 1

René Lammers maakt indruk met inhaalrace en podium in Franciacorta: Van P58 naar P2

Uitgegeven door Bart • 27 juni 2022 17:02

René Lammers heeft in de Champions of the Future een weekend van uitersten achter de rug. Op de kartbaan van Franciacorta kwalificeerde de 13-jarige karter uit Zandvoort zich in de OK-Junior slechts als 58e, maar na schitterende inhaalraces in de heats, de Super Heat en de finale reed de Parolin-rijder naar een knappe tweede plaats. In het eindklassement van de Champions of the Future eindigde René in een veld van 103 rijders op een verdienstelijke vijfde positie.

Rene Lammers


In de trainingen reed de zoon van voormalig F1-coureur Jan Lammers respectievelijk naar P7, P3, P4, P11, P2 en P5 in zijn groep. Het vertrouwen voor een goede kwalificatie was aanwezig, maar in de kwalificatie ging het mis. René kwam niet verder dan de 20e tijd in zijn groep en dat betekende de 58e overall. Vader Jan Lammers: "Zo slecht had hij het nog nooit gedaan. Voor een deel was het te wijten aan een set slechte banden. Dat gebeurt wel eens, maar hij maakte ook een fout door iets anders te proberen. Het is goed om creatief te zijn, maar niet verstandig om dat tijdens de kwalificatie te doen."

Na de kwalificatie volgden op vrijdag nog twee heats. In die races klom René op van P20 naar P9 en van P20 naar P11, maar door straffen zakte hij terug naar P19 en P13. Na een goed gesprek rechtte de rijder van Parolin zijn rug en herstelde hij zich met indrukwekkende prestaties op zaterdag en zondag.

Rene Lammers


In de drie heats op zaterdag zette René de weg omhoog in. Startend op P20 of P19 eindigde hij die races op P9, P2 en P4. Door die resultaten was de Zandvoorter van de 58e plaats al opgeklommen naar P21. Dat hield in dat René in de Super Heat op zondag vanaf P11 moest vertrekken en vader Jan zag vanaf de zijkant dat het goed ging. "Hij reed naar P1, de reacties waren erg enthousiast en René had al grote indruk gemaakt voordat de finale begon."

De resultaten in de heats en de Super Heats zorgden ervoor dat René ook in de finale vanaf de elfde plaats moest starten. Na weer een fraaie inhaalrace eindigde hij op de tweede positie. "Vanaf de kwalificatie heeft René 57 plaatsen goedgemaakt. Zo eindigde een leerzaam weekend met een mooie tweede plaats."

Over twee weken rijdt René opnieuw in Franciacorta voor het FIA Europees Kampioenschap.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS